Naslovnica Kultura Glazba

Ansambl LADO 26. travnja gostuje u Arsenalu

Zadarska proslava 70 jubileja s predstavom „Neka sjaji sunce svima, di još našeg roda ima“
24. travnja 2019. u 14:02 98 prikaza
Ansambl LADO
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/18

U godini u kojoj obilježava 70. obljetnicu svog umjetničkog djelovanja Ansambl LADO je pripremio dvosati program sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu.

Ansambl LADO | Autor : Promo Foto: Promo

Tijekom svoje burne prošlosti, osobito u razdoblju između 15. i 17. stoljeća, Hrvati s teritorija današnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uslijed vojnih djelovanja potražili su spas izvan svoje domovine, nastanjujući područja na kojima su se zadržali do danas. Kroz sva ta stoljeća, odvojeni od matice, očuvali su svoj identitet i svoju tradicijsku kulturu. Stoga upravo njima Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO posvećuje svoju rođendansku sedamdesetu sezonu djelovanja.“, napominje umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan te ističe kako sam naziv programa poziva sve narode u zemljama koje nastanjuju Hrvati na ljubav, mir, toleranciju, uvažavanje i građenje mostova između naroda i njihovih kultura.

Publika će na koncertu 26. travnja , uz vrhunske izvedbe više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, imati prilike uživati u raznolikosti i bogatstvu narodnog ruha koji na osobit način dočarava život i običaje Hrvata izvan domovine.

U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.
Ansambl LADO | Autor : Promo Foto: Promo

Ulaznice možete kupiti preko Eventim.hr po cijenama:

100 kn - parter – (sjedenje)
od pon – pet od 09 - 15 h i sub od 09 – 12h

120 kn - VIP
(uklj. stol sa stolicama, uz ogradu na galeriji
od pon – pet od 09 - 15 h i sub od 09 – 12h

===========================
Za dodatne informacije oko ulaznica obratite se na: info@arsenalzadar.com
ili na GSM: 099 210 33 09.
===========================

~ Prodajna mjesta:
- na svim TISAK kioscima - Zadar
- svim Exclusive Change- mjenjačnicama - City Galleria
- Petrol BP
- Combo Music Shop

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša