Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka premijera

Anna Wintour nije svećenica mode, nego papa

wintour
reuters
30.10.2009.
u 14:48

U četvrtak smo u zagrebačkom kinu Europa dobili punokrvni dokaz da dobri dokumentarni filmovi mogu nadmašiti cjelokupnu svjetsku produkciju osrednjih igranih filmova!

U četvrtak smo u zagrebačkom kinu Europa dobili punokrvni dokaz da dobri dokumentarni filmovi mogu nadmašiti cjelokupnu svjetsku produkciju osrednjih igranih filmova! Magazin Gala Style i e-magazin Fashion.hr Style Comunnity organizirali su premijeru nagrađivanog filma “The September Issue” R. J. Custera o legendarnoj urednici američke modne biblije Voguea Anni Wintour.

O najmoćnijoj ženi u svijetu današnje mode! Jasno je da šefica Voguea, koji obrće 300 milijardi dolara godišnje, čijih devet milijuna primjeraka kupuje čak 10 posto Amerikanki, mora biti željezna lady.

 Gledajući Custerov film, nismo sigurni da to baš mora biti tako, ali – jest! Anna Wintour je fascinantni “control freak”, ali su sve njezine odluke naposljetku ipak bolje od onih koje nemilosrdno odbacuje gađajući time ravno u srca svojih najboljih suradnika, kakva je genijalna stilistica Grace Codington.

Grace je duša filma i Voguea, Anna je hladan “brain maschine”. No to jedinstvo suprotnosti dobitna je formula za obje, za Vogue, pa tako i za cjelokupan svijet mode. Jasno je da se razvikani modni film “Vrag nosi Pradu” odnosio upravo na osobnost Anne Wintour.

Cutlerov film pokazuje da je taj američki “vrag” pravo muško u ženskoj koži, da zapravo nema ni šarma ni smisla za humor, ali je sposoban k'o vrag! Sposoban, npr., da 90-ih cijelu industriju potakne da rabi krzno. Da i velikane poput Oscara de la Rente i Jeana Paula Gaultiera natjera da “kleče” pred njezinim autoritetom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije