Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
smrt glumca

Anja Šovagović o Božidaru Aliću: Sjećam se ludog, najluđeg, od tisuću nemira stvorenog....

03.03.2020.
u 13:44

Neka ti je laka hrvatska zemlja koju si tako silovito ljubio, napisala je shrvana kolegica i prijateljica

Glumica Anja Šovagović dirljivom se porukom na Intagramu oprostila od svojeg kolege i prijatelja Božidara Alića koji je preminuo nakon duge i teške bolesti. Uz tekst je objavila i fotografiju na kojoj poziraju mladi Božidar Alić, Anja Šovagović, Alma Prica i Siniša Popović.

"Božidar Alić – karizmatičan umjetnik, jedan od najvećih hrvatskih, stvoren od nemira! S trajnim je i intenzivnim nemirom živio, nemir je unosio u svoje umjetničke i društvene opsesije, nemir je bio njegov znak. Svaki je trzaj Božinog nemirnog duha poručivao bolne istine i razorne tuge. Sjećam se ludog, najluđeg, od tisuću nemira stvorenog Kralja Gordogana, jedne od onih rijetkih veličanstvenih uloga koje sam vidjela na hrvatskoj sceni: opsesivan, talentiran, briljantan, magičan, brutalan, genijalan", napisala je Anja Šovagović.

"Sjećam se moga grofa Almavive u 'Ludim danima', 'Vjeru, ljubav, ufanje' radili smo pod uzbunama u ratnim odbljescima... Sjećam se sasvim neočekivanog i potpuno nepredvidljivog, a divnog partnera u zajedništvu ekipe filma 'Sestre' u režiji Branka Ivande. Božo se dao 'ukrotiti' samo zato jer nas je sve potajno jako volio. Prijatelju dragi, ostalo je šutnja, počivao u miru Božjem i neka Ti je laka hrvatska zemlja koju si tako silovito ljubio", zaključila je glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BOŽIDAR ALIĆ🙏 - karizmatičan umjetnik, jedan od najvećih hrvatskih, stvoren od nemira! S trajnim je i intenzivnim nemirom živio, nemir je unosio u svoje umjetničke i društvene opsesije, nemir je bio njegov znak. Svaki je trzaj Božinog nemirnog duha poručivao bolne istine i razorne tuge. Sjećam se ludog, najluđeg, od tisuću nemira stvorenog Kralja Gordogana, jedne od onih rijetkih veličanstvenih uloga koje sam vidjela na hrvatskoj sceni: opsesivan, talentiran, briljantan, magičan, brutalan, genijalan. Sjećam se moga grofa Almavive u “Ludim danima”, “Vjeru, ljubav, ufanje” radili smo pod uzbunama u ratnim odbljescima... Sjećam se sasvim neočekivanog i potpuno nepredvidljivog, a divnog partnera u zajedništvu ekipe filma “Sestre” u režiji Branka Ivande. Božo se dao “ukrotiti” samo zato jer nas je sve potajno jako volio. Prijatelju dragi, ostalo je šutnja, počivao u miru Božjem i neka Ti je laka hrvatska zemlja koju si tako silovito ljubio.❤️🙏 #božidaralić❤️ #inmemoriam #počivaoumirubožjem🙏

A post shared by Anja Šovagović (@anjasovagovic) on

 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Edgedancer
Edgedancer
14:08 03.03.2020.

Lijepo rečeno. Amen. (Prije nego počne ljevičarsko orgijanje radosti, koje VL ne briše, kao što je brisao sve ružno/točno o Ratku Mladiću npr.)

ML
Mlad75
16:11 03.03.2020.

Volio sam to njegovo gorljivo cak napadno domoljublje kao da je sa kamena a ne sa zagrebackog asfalta...volio sam kad je kao umjetnik tako žustro desnicarski govorio u intervjima.....to je velicina kad u jednom vecinskom ljevicarskom krugu umjetnika stalno dizes glas za Hrvatsku......pocivao u miru neka ti je laka hrvatska zemlja hrvatski umjetnice!

SO
sohnahoakasaa
15:56 03.03.2020.

Krasan tekst g Anja. Točno to je i zaslužio i neka mu je lak svaki grumen ove Hrvatske zemlja koju je iskreno i svim srcem toliko volio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije