Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
43. DANI SATIRE

Ane Maras Harmander i Krešimir Dolenčić: Brodolomke

15.05.2019.
u 14:58

Brodolomke, predstava kazališta Moruzgva i Ludens Teatra, igrat će 16. lipnja u kazalištu Kerempuh na 43. Danima satire Fadila Hadžića.

Predstava Brodolomke prema ideji i predlošku Ane Maras Harmander i u režiji Krešimira Dolenčića nije samo priča o alkoholizmu nego je i okvir kojim je istaknuta ljudska, odnosno ženska krhkost. Četiri posve različite žene primorane su suočiti se s istim problemom, alkoholom. Terapija plesom koju vodi ništa manje osebujan bivši ovisnik povezat će te živote u statistički gotovo nemoguću kombinaciju. Terapijska izolacija predstavlja pusti otok na koji su nasukane putnice s različitih brodova, a premda ne pripadaju istoj floti, sudbine ovih brodolomki nose prepoznatljive probleme, jer alkohol kao sredstvo utjehe samo je posljedica krize društva u kojemu je žena danas suočena s previše izazova, predrasuda i intimnih pitanja. Četiri vrsne glumice i jedan glumac, kroz situacije pune gorkoga humora, glazbe i plesnih brojeva, publiku vode na putovanje od naizgled nespojivih krajnosti do priče o prihvaćanju, razumijevanju, prijateljstvu i oprostu.

Redatelj: Krešimir Dolenčić

Dramaturginja: Ana Tonković Dolenčić

Koreografkinja: Ilona Cvitić

Skladatelj i autor glazbenih aranžmana: Mario Mirković

Kostimografkinja: Tea Bašić Erceg

Scenografkinja: Irena Kraljić

Oblikovatelj svjetla: Martin Šatović

Igraju:

Daria Lorenci Flatz

Sanja Milardović

Ecija Ojdanić

Anita Matić Delić

Luka Petrušić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije