Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvaranje online trgovine

Amazonovo masovno dijeljenje otkaza dobilo je rezultat - zatvara se Book Depository

Ben Birchall/PRESS ASSOCIATION
12.04.2023.
u 10:55

Besplatna dostava za preko 160 zemalja diljem svijeta napokon je došla na naplatu. Amazon je radi teške ekonomske situacije u svijetu odlučio zatvoriti jednu od najvećih online trgovina knjigama u svijetu.

Nakon preko 15 godina poslovanja, 26. travnja u podne po britanskom vremenu službeno će se zatvoriti Book Depository. Do odluke je došlo zbog Amazonovih masovnih otkaza koji su doveli do nemogućeg nastavka poslovanja online trgovine za knjige.

Book Depository omogućavao je naručivanje knjiga u preko 160 zemalja diljem svijeta i to bez naplate poštarine.

Ovu britansku stranicu pokrenuo je bivši zaposlenik Amazona 2004., a 2011. ju je Amazon otkupio.

Iako je prodaja knjiga značajno porasla tijekom pandemije, loše trenutno ekonomsko stanje dovelo je do pada prodaje i pada potrebe za gotovo 18,000 zaposlenika u Amazonu, što uključuje i one u odjelima za prodaju knjiga. 

Korisnici stranice prilično su potreseni ovom odlukom zbog odličnih mogućnosti koje je Book Depository pružao - uz besplatnu dostavu, cijene knjiga bile su niske, izbor knjiga na temu uglavnom bi premašio očekivanja, a mogla su se kupiti i različita izdanja knjiga.

U online trgovini mogle su se naći razne vrste publikacija, od klasičnih romana, do enciklopedija ili mangi - izbor je bio neograničen.

Knjige se se stranice Book Depository još mogu naručiti do 26. travnja u podne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije