Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

50.-ta izvedba predstave „Črna mati zemla“

Črna mati zemla
Foto: Promo
19.09.2018.
u 13:52

Najnagrađivanija predstava „ČRNA MATI ZEMLA“ u Zagrebačkom kazalištu mladih ima jubilarnu 50.-tu izvedbu u četvrtak, 20.rujna 2018., u 20 h.

Predstava ima tri Nagrade hrvatskog glumišta i nagradu Marul za najbolju predstavu u cjelini. Uz to je redateljica Dora Ruždjak Podolski nagrađena Marulom za režiju, Tomislav Zajec Marulom za najbolju dramatizaciju istoimenog romana, a kostimografkinja Doris Kristić Marulom za umjetničko ostvarenje.

Roman “Črna mati zemla” Kristiana Novaka veliki je hit i ponudio je neke od najganutljivijih momenata u suvremenoj hrvatskoj prozi. Proslavi jubilarne izvedbe u ZKM-u pridružit će se i tportal obzirom da je Novak za roman "Črna mati zemla" dobio književnu nagradu tportala.

Scenska prilagodba ovog Novakova romana od kritičara je proglašena najboljim kazališnim događajem ove sezone, a sada proslavljamo jubilarnu 50. izvedbu.

Nakon 50. izvedbe fotoreporteri će imati mogućnost fotografirati glumački ansambl i autorski sastav u foyeru ZKM-a koji će se okupiti u povodu ove proslave.

U predstavi glume: Adrian Pezdirc, Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić, Jasmin Telalović, Dora Polić Vitez, Pjer Meničanin, Barbara Prpić, Nadežda Perišić Radović, Danijel Ljuboja, Damir Šaban, Mateo Videk, Milica Manojlović, Stanko Kovačić, Nikola Ljutić, Leon Bujanović.

ČRNA MATI ZEMLA

Kristian Novak/Tomislav Zajec

redateljica: Dora Ruždjak Podolski

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije