Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

30 godina umjetničkog rada Nenada Barinića

Foto: Branimir Bradaric/PIXSELL
01.05.2014.
u 10:27

Do sada je sudjelovao na više međunarodnih, grupnih i samostalnih izložbi

Nenad Barinić, jedan od najpoznatijih hrvatskih crtača stripova i ilustracija, otvorio je u okviru obilježavanja Dana grada Retrospektivu stripova i ilustracija. Na postavljenoj izložbi u Hrvatskom domu izloženi su radovi Barinića koji su nastali u 30 godina njegovog umjetničkog djelovanja i stvaranja. Izloženo je stotinjak stripova i ilustracija nastalih u tih 30 godina rada.

- Iza mene je dosad šest kompletnih strip-albuma, izdanja razne tematike, od one ozbiljne vezane uz Domovinski rat pa sve do ribolovnih dogodovština, rekao je Barinić koji je crtati počeo vrlo rano tako da je svoje prve radove počeo objavljivati u školskim listovima još dok je pohađao osnovnu školu. - Još kao klinac imao sam i svoje samostalne izložbe stripa i ilustracije, a vrlo brzo crtanje stripa donijelo mi je tada i prve honorare, istakao je Barinić. Neki od njegovih najpoznatijih radova koje je do sada objavio su strip albumi Einstein World, Ovčara - krik u noći,  Anno Domini 1991 i Idemo na Dunav!!.

Do sada je sudjelovao na više međunarodnih, grupnih i samostalnih izložbi. Barinić je inače zaposlen u PU Vukovarsko srijemske županije kao kriminalistički policijski službenik, gdje uz redovni posao povremeno izrađuje fotorobote počinitelja kaznenih djela. Neslužbeno Barinić slovi i za najboljeg hrvatskog crtača fotorobota koji je tijekom godina bio angažiran na brojnim slučajevima.

>> Strip album o ribičkim avanturama: Tri panja na otoku sreće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije