Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaštita životinja

Napušteni psi na ulicama i u limenim boksovima čekaju azil

azil
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/8
09.11.2015.
u 11:33

U sedam neuvjetnih limenih boksova nagurano je čak 14 pasa koji poslije svake kiše sjede u blatu i vodi

Zadovoljstvo članova brodskih udruga za zaštitu životinja zbog gradnje jednog od najmodernijih u Hrvatskoj, pet milijuna kuna vrijednog azila za pse i mačke, u posljednje su vrijeme zamijenili zabrinutost i razočaranje, jer spomenuti kompleks zbog nedostatka novca još nije završen. U međuvremenu, napuštenih je životinja na ulicama Slavonskog Broda sve više, a privremeno prihvatilište na Vijušu u očajnom je stanju. U sedam neuvjetnih limenih boksova nagurano je čak 14 pasa koji poslije svake kiše sjede u blatu i vodi, a jedini koji o njima skrbe su članovi udruge "Spas".

- Nemoćni smo. Pokušavamo naći način da boksove obložimo daskama i stiroporom i napravimo im nešto poput drvenih kućica, jer u ovakvim uvjetima psi ne mogu opstati preko zime – kaže volonterka udruge "Spas" Katica Krajinović-Kljajić.

U udruzi kažu kako od Grada dosad nisu dobili nikakvu potporu u održavanju i čišćenju boksova i hranjenju pasa. U svojim su domovima već udomili desetak četveronožnih ljubimaca i više ih nemaju gdje smjestiti. Pse su cijepili i daju im vitaminske tablete kako se ne bi ponovno razboljeli, kućice su podigli na palete, ali hladnoća i vlaga čine svoje. Samo za liječenje dva bolesna šteneta koja je netko odbacio na ulicu morali su platiti dvije tisuće kuna.

- Životinje ostavljene na cesti šire bolesti. To nije samo naš, nego problem cijele zajednice – kaže predsjednik udruge Jasminko Kormoš-Buco.

Iz Grada uzvraćaju kako je prva faza velikog, sveobuhvatnog i vrijednog projekta izgradnje azila za životinje dovršena u kolovozu, kako je i planirano, te kako nema riječi o zastoju. Međutim, u ovom trenutku još uvijek nisu stvoreni uvjeti za prihvat i smještaj pasa.

- Vodimo računa o zbrinjavanju životinja i radimo na realizaciji ovog dugoočekivanog projekta, koji se realizira u nekoliko faza. Kada je riječ o boksovima za smještaj pasa na Vijušu, o njima trenutno skrbi udruga „Spas“ - poručili su iz slavonskobrodske Gradske uprave.

>> U parku od 210 tisuća kuna nove sprave najviše koriste – mačke

>> Čakovečki azil za napuštene životinje među najvećima u zemlji

Komentara 1

Avatar Vigo__the__Carpathian
Vigo__the__Carpathian
21:04 09.11.2015.

Strasno!! :-(((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije