Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U privremenom domu

Dinko koristi svaku priliku da se neprimjetno uvuče u krevet

Dinko
Foto: Privatni album
1/4
18.11.2014.
u 19:26

Zagrebačka Suza protiv vlasnika psa iz Gundinaca podnijela kaznenu prijavu zbog mučenja životinje

Nakon anonimne dojave o izgladnjelom psu koji vezan lancem živi u dvorištu kuće u Gundincima, uz pomoć policije zanemarena životinja oduzeta je vlasniku.

U akciji su sudjelovali volonteri osječke Udruge Pobjede i zagrebačke Suze, a vrlo brzo Dinko je pronašao i privremeni dom u Zagrebu. Okružen ljubavlju i pažnjom u samo tri tjedna dobio je četiri kilograma i pokazao se kao odličan učenik.

Brzo uči

- Pametan je i uči bez problema sve što mu pokažemo, od komandi do pristojnog ponašanja - kaže M. D. koja je otvorila vrata svog doma i prigrlila Dinka kad mu je bilo najteže.

- Najviše problema imali smo jer je ispočetka u jednom dahu pojeo i popio sve što sam mu dala, kao da nikad više ništa neće dobiti – kaže Dinkova čuvalica i dodaje kako se i to polako popravlja. Naučio je Dinko sjediti i čekati, shvatio je i da se igračke ne jedu, a u kući nije napravio nikakvu štetu.

Foto: Robert Demo

- Obožava druge pse i sa svima se želi igrati, a takav je i s ljudima. Zaljubili su se u njega svi susjedi i svi koji su ga samo jednom vidjeli. Nakon duge šetnje jedva čeka da legne i spava, a nema veće sreće nego kad se neprimjetno uvuče u moj krevet – priča nam ova mlada Zagrepčanka. Iako ju je Dinko osvojio, u njezinom domu ne može ostati zauvijek. No, onaj tko ga udomi, dodaje, dobit će krasnog kućnog ljubimca.

Kazneno djelo

Informacije o udomljavanju mogu se dobiti na mobitel Suze, 091/1214696, a udruga je u međuvremenu podnijela kaznenu prijavu protiv Dinkova vlasnika.

- Vlasnik je počinio kazneno djelo mučenja životinja, opisano i kažnjivo po članku 205. stavak 3. Kaznenog zakona. Smatramo da je u predmetnom slučaju nedopustivo, a i protivno zakonu, pregovarati s vlasnikom psa, tj. osloboditi ga krivnje samo zato što je pristao dragovoljno predati psa. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, potrebno ga je najstrože kazniti – kažu u Suzi.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/volonteri-uz-pomoc-policije-uzeli-dinka-nemarnom-vlasniku-970912

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije