Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna Hrvatska

Ukić: Ne pamtim kada smo ovako dominantno izgledali!

26.08.2014., Zagreb - Pripremna kosarkaska utakmica Hrvatska - Litva uoci odlaska hrvatskih kosarkaskih reprezentativaca na Svjetsko prvenstvo u Spanjolsku. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
20.08.2015.
u 08:25

Peras: Kada razigravači igraju ovako, onda ne trebamo nikoga, no ipak ćemo zvati zamjenu za Lafayettea

Hrvatska je odigrala najbolju pripremnu utakmicu i deklasirala domaću Litvu (72:59) usred Kauno Arene, pred 11 tisuća razočaranih gledatelja. A takvo izdanje oraspoložilo je hrvatskog izbornika Perasovića:

– Ovakva pobjeda za nas je važna jer je Litva uvijek kandidat za medalju pa možemo vjerovati u ono što radimo. Pokušat ćemo igrati i bolje od ovoga, no to neće biti lako. Litavci obično jako dobro šutiraju, no danas su promašili puno lakih šuteva, a kada tako počneš utakmicu, onda ju psihološki nije lako nastaviti, posebice ne kod kuće.

Već dugo nitko nije tako utišao obično raspjevane litavske navijače kao što su to sinoć učinili Perasovi izabranici. I kada bismo prelistavali ljetopise, teško da bismo našli da je itko protiv Litve u njezinu dvorištu vodio sa "plus 26" već u 19. minuti (39:13), a s dva koša više vodili su Hrvati u 31. minuti (61:33).

– Ne pamtim kada smo ovako dominantno izgledali, pogotovo protiv odlične reprezentacije na njihovu terenu. No, prave stvari nas očekuju tek za 15 dana. Ako ne nastavimo u istom ritmu, ovo neće vrijediti ništa – ocijenio je kapetan Roko Ukić.

I da se gosti nisu prerano zadovoljili, i konačni ishod po domaćine izgledao bi katastrofično, no naši su na kraju pokvarili dojam smanjivši ukupnu ocjenu s "fenomenalno" na "odlično". Jer izgubili su 8 lopti u posljednjoj četvrtini, koliko i sveukupno u tri četvrtine.

Fascinantno je bilo i to što su gosti za 19 minuta primili 13 koševa, o čemu je zborio i prvi Perasovićev pomoćnik Dario Gjergja:

– Ubuduće moramo zadržati kontrolu igre do kraja. Raduje što smo imali kontrolu skoka, brzo smo se vraćali, a i odlično smo se branili od brzog "pick and rolla" i dobro izlazili na njihove šutere. Na koncu nas je nekoliko prebrzih šuteva dovelo do gubljenja koncentracije i defenzivne neravnoteže.

Iznimnom predstavom, u kojoj se u strijelce upisalo čak 11 od 13 igrača, Hrvati su pokvarili feštu Šarunasu Jasikevičiusu, legendarnom litavskom razigravaču koji je i hrvatskoj reprezentaciji priuštio neke bolne trenutke. No, ovi momci vratili su mu punom mjerom i natjerali ga da na dan kada se slavio njegov veliki doprinos Litvi mora gledati potop reprezentacije koju je nekad predvodio. A zaboljelo je takvo što zacijelo i predsjednika Litavskog košarkaškog saveza Arvidasa Sabonisa koji je isto s mukom gledao taj debakl.

Doduše, olakotna okolnost im je u tome što je prvi centar Jonas Valančiunas morao otputovati u Toronto, radi potpisa novog ugovora, što su za dobru partiju iskoristili Tomić i Žorić, a uz njih jako korisni su bili još i Simon, Ukić i Bogdanović.

>>Fantastična Hrvatska pregazila domaćina Litvu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije