Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euroliga

Cibona će 
lakše do novca ako Šarić ostane

dario šarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
28.04.2014.
u 16:05

– U odnosu na ono što smo radili do sada, čeka nas pet puta veći posao, koji će tražiti dodatni napor. Plasman u Euroligu znatno popravlja naše izglede da zadržimo Šarića i uz dobro pogođeno pojačanje ova momčad može dobiti koju utakmicu u Euroligi

Nakon dugih 11 godina Hrvatska će prvi put imati dva euroligaša, a bit će to prvi put da grad Zagreb ima dva sudionika najelitnijeg klupskog natjecanja na Starom kontinentu. To je prošle sezone bio privilegij Beograda, kojemu su to usred beogradske Arene ovog vikenda preoteli zagrebački klubovi.

Rimac treba ostati

Igrati Euroligu znači i obvezu da se složi momčad dostojna tog natjecanja. A ne da se dogodi, kao Ciboni, da prvi krug završi s nulom, što se poslije protegnulo na 28 uzastopnih poraza u europskim natjecanjima. Taj crni niz prekinuo je upravo sadašnji Cibonin trener Slaven Rimac, on je vratio klub “tamo gdje pripada” pa i zaslužuje da upravo on vodi tu euroligašku Cibonu.

Doduše, upravo oko najtrofejnijeg hrvatskog kluba ovog je trenutka puno upitnika, ponajprije financijskih, a potom i jedan veliki igrački. Ode li iznimno talentirani i srčani Dario Šarić, ostat će strašno velika rupa u momčadi i ako još dođe do niza euroligaških poraza, onda bi sve to moglo dovesti do kontraefekta. Zato se u Savskoj, bolje reći u uredima glavnog sponzora (Grada Zagreba), moraju dobro upregnuti da osiguraju uvjete kojima bi zadržali Šarića. Jer njemu više od novca (čini nam se da ih on nije gladan) trebaju dobri suigrači, oni koji će s njim zajedno biti u stanju igrati Euroligu.

– U odnosu na ono što smo radili do sada, čeka nas pet puta veći posao, koji će tražiti dodatni napor. Plasman u Euroligu znatno popravlja naše izglede da zadržimo Šarića i uz dobro pogođeno pojačanje ova momčad može dobiti koju utakmicu u Euroligi. Inzistirat ćemo na hrvatskim pojačanjima jer jedan Amerikanac dobra je stvar, dva mogu biti problem, a tri su već katastrofa – ističe Cibonin direktor Domagoj Čavlović.

Odmah u šoping

I dok se u Ciboni sve vrti oko vraćanja dugova, ponajprije igračima koji je blokiraju na Fibi (Tomas, Vrbanc, Markota, Giriček), u klubu s Velesajma situacija je puno izvjesnija. Doduše, neizvjesno je još uvijek koliko će se potrošiti na euroligašku momčad, što nam je potvrdio direktor Krešo Novosel:

– Istina je da će naš proračun ovisiti i o tome koliko želimo biti kompetitivni, no ni to nije presudno. Najbolji smo primjer upravo mi koji smo lani imali 40 posto skuplju momčad od ove pa nismo ništa napravili. Novac jest bitan, no nitko vam ne može jamčiti da će vam momčad od četiri milijuna eura bolje igrati od one od 1,5 milijuna eura. A da biste prošli što jeftinije, morate na tržište izići već sada, a ne čekati lipanj kada kupuju najbogatiji.

>> Neutralni Srbi i Slovenci: Za Cibonu smo navijali zbog Šarića
>> Pogledajte kako su Dario Šarić i ostali proslavili veliki uspjeh Cibone

Komentara 1

GR
gruzija
21:11 28.04.2014.

Nije uopce problem jos nekoliko javnih kuhinja i evo novaca za Cibonu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije