Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cedevita pobijedila u Mađarskoj, u doigravanju ide na Budućnost

Cedevita - Budućnost
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.03.2015.
u 21:30

- Očekivali smo tešku utakmicu jer Szolnoki ima navijače koju su mu šesti igrač. Loše smo počeli u obrani, no onda smo počeli igrati kako treba. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, ali imali smo puno napadačkih skokova. Iako smo domaćinima dozvolili da se vrati do utakmice, ipak smo izborili pobjedu - izjavio je nakon utakmice trener Cedevite Jasmin Repeša.

U posljednjem kolu regularne sezone ABA lige Cedevita je u gostima svladala Szolnoki Olaj sa 74:67 i u doigravanje će ući s trećeg mjesta. Zagrepčani će u polufinalnoj seriji doigravanja igrati protiv Budućnosti VOLI, koja će imati prednost domaćeg terena.

Budućnost je drugo mjesto izborila svladavši u zadnjem kolu kod kuće Partizan NIS. Bila je to fantastična utakmica, koju su Crnogorci završili serijom 13-0 i zaostatak 72:79 pretvorili u pobjedu 85:79.

Što se tiče utakmice u Mađarskoj, poslije vrlo dobro odigrane druge četvrtine, Cedevita je na otvaranju drugog poluvremena došla do svoje najveće prednosti na utakmici, 39:23. No, situacija se kasnije zakomplicirala. Već u trećoj četvrtini su domaćini uspjeli doći na samo -3, a u posljednjih 10 minuta ušli su sa zaostatkom 50:54.

Kad je David Vojvoda na 5:40 min. do kraja utakmice pogodio dva slobodna bacanja za samo -2 Szolnokija (57:59) bilo je jasno da je voda Cedeviti došla do ušiju. No, gosti nijednom nisu ispustili vodstvo. Zabijali su kad je bilo najvažnije, a jedan od tih vrlo "važnih" koševa bila je i trica Roka Ukića za 62:57 Cedevite na šest minuta do kraja.

Iz desnog kuta još dvije iznimno bitne trice zabio je mladi Marko Arapović. Prvom je na dvije minute do kraja Cedeviti donio vodstvo 69:61, a drugom na minutu do kraja 74:66, s tim da je između toga vrlo bitan bio i ubačaj Ukića s pet metara udaljenosti na minutu i pol do kraja za Cedevitinih 71:64.

- Očekivali smo tešku utakmicu jer Szolnoki ima navijače koju su mu šesti igrač. Loše smo počeli u obrani, no onda smo počeli igrati kako treba. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva, ali imali smo puno napadačkih skokova. Iako smo domaćinima dozvolili da se vrati do utakmice, ipak smo izborili pobjeduizjavio je nakon utakmice trener Cedevite Jasmin Repeša.

Na to se nadovezao Arapović:

- Imali smo dobrih i loših perioda igre. Nismo mislili da će utakmica biti tako napeta nakon što smo napravili veliku prednost, no naposljetku smo ipak uspjeli izvući pobjedu.

Cedevita slabije otvorila

Zagrepčani nisu na željeni način otvorili utakmicu. Jasmin Repeša je već kod 6:2 vodstva domaćina odlučio pozvati timeout. Kasnije je bilo i 8:2, a onda su gosti preuzeli vodstvo serijom 12-2 i više ga nisu ispustili.

Prva je četvrtina završena s 20:14 za Cedevitu, koja je do prvog dvocifrenog vodstva došla na nešto više od dvije minute do kraja poluvremena, kad je Miro Bilan poentirao za 32:21 u korist svoje momčadi. Nakon 20 minuta Cedevita je vodila 37:23, uz što je imala ogromnu prednost u skoku 31-10, a 11 poena uz dvije trice dotad je zabio Fran Pilepić.

On je s tih 11 poena, uz dva skoka i tri asistencije, naposljetku i završio utakmicu. Prvi strijelac Cedevite sa 17 koševa i sedam skokova bio je Bilan. Stanko Barać (9 skokova) i Marko Tomas (6 skokova) zabili su po 10 poena, a Karlo Žganec upisao je sedam poena i 11 skokova.

Na strani domaćina dvocifreni su bili Amerikanci Lazeric Jones s 13 poena i sedam asistencija te Sergerio Gipson s 12 poena, pet skokova i četiri asistencije.

>> Cedevita do važne pobjede nad Budućnosti, Zadar na 'minus 34' u Beogradu

Komentara 1

I0
ivica_01
00:09 23.03.2015.

too

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije