Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Književna tribina

Ri Lit se Zagrebu predstavlja u Tvornici kulture

Ri Lit na okupu
arhiv Ri Lit
07.03.2013.
u 13:17

Članovi Ri Lita svojim manifestom, pojavnošću i javnim istupima koji uključuju čitanje radova nastoje potaknuti zatomljene vrijednosti književnosti na ovim prostorima

Ri Lit je novooformljena književna skupina sastavljena od renomiranih riječkih književnih autora, koja će se Zagrebu predstaviti u u Malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture u utorak 12. ožujka 2013.

Devetero autora (Tea Tulić, Vlado Simcich Vava, Alen Kapidžić, Enver Krivac, Zoran Krušvar, Moris Mateljan, Bojan Mušćet, Milan Zagorac i Zoran Žmirić) imaju samostalne i zbirne književne uratke, a mnogi od njih nagrađivani su prestižnim i laskavim nagradama (Prozak, književna nagrada Z. Tomičić, Sfera, Književno pero, VBZ natječaj…). Prepoznati izvan lokalnih i nacionalnih granica, članovi Ri Lita svojim manifestom, pojavnošću i javnim istupima koji uključuju čitanje radova nastoje potaknuti zatomljene vrijednosti književnosti na ovim prostorima.

Nakon iznimno dobro prihvaćenoga prvog javnog nastupa u riječkoj Filodrammatici pod imenom "Noć velikog čitanja", Ri Lit će i u Zagrebu ujediniti prozne ulomke svojih objavljenih i novih radova stvarajući posve nov pristup percepciji književnih ostvarenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije