Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Romeo i Giulietta

Ovacije prvoj dramskoj premijeri

Romeo i Julija
Foto: Dubrovačke ljetne igre
28.07.2014.
u 11:35

Izvedba koja se čekala s nestrpljenjem na Dubrovačkim ljetnim igrama

        Prva dramska premijera 65. Dubrovačkih ljetnih igara, “Romeo i Giulietta” Williama Shakespearea u režiji Jagoša Markovića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, izvedena je u ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu. Na Dubrovačkim ljetnim igrama ovaj komad je prvi put izveden 1962. u režiji Franca Zefirellija i izvedbi Old Vic Theatre Company iz Londona, a zatim 1986. u režiji Ivice Kunčevića i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla.

Jagoš Marković potpisuje režiju, scenografiju i izbor glazbe, adaptaciju teksta prema prijevodu Josipa Torbarine napravila je Aleksandra Glovacki, kostimograf je Leo Kulaš, a svjetlo oblikuje Rade Stamenković. U ulogama Romea i Giuliette su Robert Budak i Kristina Stevović, u ulozi Montecchija Žarko Savić, a Jelena Perčin je gospođa Montecchi. Siniša Popović je otac Capuletti, Nataša Janjić gospođa Capuletti. Tu su i Neva Rošić, Boris Svrtan, Dado Čosić, Amar Bukvić, Ivan Glowatzky, Stefan Kapičić, Goran Grgić, Andrej Dojkić, Robert Bošković, Matko Knešaurek i Nikola Sekulo. Publika je ovacijama ispratila ansambl.     

>> Julijina mama bit će poslovna žena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije