Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazališna križaljka

Ako Dubravka Vrgoč dođe na čelo HNK, tko onda preuzima ZKM?

Dubravka Vrgoč
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
10.04.2014.
u 18:48

Kandidatkinje 
Senka Bulić želi ravnateljstvo. Urša Raukar i Snježana Milković kažu: Pričekajmo!

Nakon što je raspisan natječaj za mjesto intendanta Hrvatskog narodnog kazališta na koji se, uz ostala tri kandidata, javila i trenutačna ravnateljica Zagrebačkog kazališta mladih Dubravka Vrgoč, otvorilo se pitanje tko će, ako “prođe” za HNK, zauzeti njezino sadašnje mjesto.

Kad raspišu natječaj...

Pa iako je preuranjeno govoriti o imenima budući da ravnateljsko mjesto ZKM-a nije prazno, a ni o raspisivanju natječaja još nema govora, u javnosti se spominju tri imena – glumica Senke Bulić i Urše Raukar, ali i osnivačice Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat, umjetničke voditeljice Zagrebačkog plesnog ansambla te odnedavno članice Kazališnog vijeća HNK Snježane Abramović Milković. Prve dvije ne skrivaju da ih ZKM zanima, međutim o eventualnoj kandidaturi i programu još ne žele govoriti.

– Natječaj još nije raspisan i, tek kad se to dogodi, moći ćemo razgovarati o planovima. U svakom slučaju, zainteresirana sam za mjesto ravnateljice – rekla je glumica Senka Bulić, koja je kao ravnateljica POU-a Velika Gorica vodila Scenu Gorica sve do smjene 2010. godine. Tijekom njezina četverogodišnjeg mandata ondje su izvedene 22 produkcije.

Glumica Urša Raukar cijeli radni staž, od 1983. provela je upravo u ZKM-u.

– Neumjesno mi je govoriti o vođenju kuće dok je Dubravka još ravnateljica, a ni natječaj službeno nije raspisan. Moje me kazalište u svakom pogledu zanima, a i prednost je što ga dobro poznajem. Europski smjer koji je Dubravka uspješno postavila svakako treba nastaviti njegovati – rekla je Urša Raukar.

I ona ima europskog iskustva, doduše glumačkog, budući da je česta gošća francuskih pozornica. Zbog triju predstava “Macbeth” , “Iza zatvorenih vrata” i “Četrdesetorica” u kazalištu La Comédie de Saint-Étienne, na godinu dana bila se preselila u Francusku. Snježana Abramović Milković nije odgovorila na pitanje zanima li je mjesto ravnateljice ZKM-a, kuće u kojoj je radila na projektima.

Višnja Babić v.d. Trešnje

– Treba pričekati raspisivanje natječaja, što će biti moguće tek nakon imenovanja intendanta HNK u svibnju. Do tada je svaki razgovor na tu temu nagađanje – kaže Abramović.

Osim promjena u vodstvu HNK, novost je i odlazak Saše Anočića s mjesta ravnatelja Kazališta Trešnja. Gradska skupština razriješit će ga danas na njegov zahtjev. Vršiteljica dužnosti bit će članica ansambla i glumica Višnja Babić. Posljednju premijernu predstavu Trešnje otprije deset dana, “Knjigu o džungli”, režirao je upravo Saša Anočić, koji je kao objašnjenje za odlazak naveo da se želi posvetiti glumi i režiji.

>>Napokon stigle prijave za intendanta zagrebačkog HNK

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije