Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET Reprezentativci doputovali u Norvešku na EP

Kavran: Bolje da Balić ne riskira

Ivano Balić uoči leta za Norvešku
Foto: Saša Zinaja
17.01.2008.
u 17:31

Hrvatski rukometaši poletjeli su jučer prema Norveškoj. U posljednjih pet godina, čini se, nisu ispraćeni s manje pompe i s više sumnje.

Bolje bez pompe
- Tako je možda i bolje, prošlih godina očekivanja su znala često biti nerealna, zlato nam se postavljalo kao imperativ i teško je bilo nositi taj teret na leđima. Sada idemo u tišini i vjerujem da nećemo razočarati - kaže Blaženko Lacković koji, za divno čudo, na EP putuje potpuno zdrav.

Šef obrane paklenih Denis Špoljarić navijačima je ponudio optimizam:
- Svima nam je laknulo kad je odlučeno da Ivano putuje, pa makar ne odigrao ni minutu. Uvijek je tu da pomogne savjetima, ali mislim da će zaigrati. I to već u prvom krugu.

Predsjednik HRS-a Željko Kavran ne misli tako:
- Ako Balić odluči da može, onda će igrati. Osobno sam protiv toga da igra ako postoji i najmanja mogućnost da ga zbog neke teže ozljede izgubimo na dulje vrijeme!

Izbornik Lino Červar bio je oduševljen brojem novinara koji su došli ispratiti reprezentaciju.
- Lijepo je to što nas cijenite. Naravno da bismo se voljeli vratiti s osmijesima i odličjem, sve ćemo učiniti da vas ne razočaramo.

A rukometaši Hrvatske sinoć su trenirali u Stavangeru, u dvorani u kojoj će u četvrtak odigrati prvu utakmicu na EP-u. Najvažnije je da je jednosatni trening izdržao Ivano Balić.
- Dobro se treniralo. Vidjet ćemo još danas kako ću izdržati trening – rekao je Ivano.
Lino Červar večeras će odrediti 15 igrača za prvi krug, dok će 16. odrediti na dan utakmice s Poljskom.

Pozdravi s Poljacima
- Podloga je malo tvrda. To nije dobro za zglobove i tetive. Tanka je guma, a ispod je valjda beton – rekao je Blaženko Lacković koji se srdačno pozdravio s Poljakom Lijewskim, suigračem iz Flensburga, dok je Slavko Goluža izmijenio pozdrave s poljskim izbornikom Bogdanom Wentom s kojim je nekad igrao u Nettelstadtu. Trening je pratila i skupina Hrvata koji žive u Stavangeru već dvadesetak godina.

Želite prijaviti greške?