Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.12.2013. u 14:00

Šef dokumentarne produkcije Robert Zuber posjeduje rijedak dar: osjećaj za ljude.

Staro je pravilo da su najbolje emisije HTV-a u neatraktivnim terminima. Jučer je tako u Društvenoj mreži u rano popodne prikazan dokumentarac "Branino blago". Ponekad mrvicu usporen, ne bi osvojio Pulitzera, ali je topla priča koja gledatelja ni u ova ogrubjela vremena ne ostavlja ravnodušnim.

Glavna je junakinja Branimira Bosanac, djevojka koji je napustila dobar život u Zagrebu, kako bi se vratila u Daruvar baki, koja ju je odgojila, i kojoj sad treba pomoć. Usput sadi lavandu i brine o čoporu napuštenih peseka.

Film je djelo scenarističko-redateljskog dvojca Andreje Čakić i Darka Halapije, što pokazuje da se dobre stvari ne događaju slučajno jer je ovaj tandem već snimio film o Žuži Jelinek i na primjer o tri generacije kuhara u jednoj obitelji, koji su kuhali i Titu i Tuđmanu.

A sve se možda i ne bi dogodilo da nije bilo pod paskom Roberta Zubera, šefa dokumentarne produkcije, profesionalca koji posjeduje rijedak dar: osjećaj za ljude. Nije podbacio ni razgovorni dio emisije, premda se u studiju nije dogodilo čudo nego tek jedan, dobar sugovornik. Što je formula koja se prerijetko primjenjuje.

Kao da netko ambiciozan na televiziji misli da kakofonija u studiju pridonosi atraktivnosti sadržaja, iako su mnogoljudni tv showovi često ne samo neslušljivi nego i iritantni. Psihologinja Gorana Hitrec, i bez osobite pomoći voditeljice, vrlo je suvislo progovorila o bakama i djedovima koji, otkad je kriza, djeci pomažu i financijski. Nekima da bi mogli kupiti stan ili auto, većini da bi imali za grah i kupus. Pa, treba li druga tema ili jači sugovornik za udarni termin?

Komentara 4

MA
Mackica
14:00 07.04.2016.

Došla je u Daruvar da bi uzela kuću na lažljiv i pokvaren način. Prevarila je svih da bi se domogla kuće a psi su samo paravan da ima 40 godina ni dana radnog staža a uzima donacije za svoje potrebe.. To je jedina istina.baba zdenka je imala i drugu unuku koja se o njoj brinula 10 god prije branimire pa o njoj nitko ne piše!

MA
Mackica
13:54 07.04.2016.

Aha

TR
trinkkakao
12:05 29.03.2014.

Gledala sam film. Totalno promasen naslov. Brana se vratila zato jer je njen identitet vezan za baku i djeda i njihov dom u Daruvaru u kojem je odrasla. Prica je dirljiva jer se mnogi ljudi tako osjecaju, ali nemaju dovoljnoo snage i hrabrosti, ili mozda razboritosti, da naprave ono sto je napravila Brana. Pozdrav Brani ako ovo cita!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?