Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.11.2012. u 12:00

Dobije li drugi mandat, pred Obamom će biti četiri godine u kojima može pokazati da može obnoviti onu snagu i karizmu koju je imao 2008. godine.

Barack Obama imao je sve šanse da se pridruži nekolicini američkih predsjednika za koje zaista možemo reći da su veliki i da su i Sjedinjene Države i svijet učinili boljim mjestom. U izbornoj noći prije četiri godine u čikaškom Grant Parku mislila sam da sam svjedok iznimnog povijesnog trenutka, odnosno dolaska čovjeka koji će zaista donijeti promjene koje će obilježiti kraj jednog razdoblja i početak drugoga.

Zapravo, cijeli je svijet to od njega očekivao. No kako su godine prolazile, postajalo je jasno da Obama neće ispuniti očekivanja. Posljednjih godinu dana činilo se kao da se umorio i pomalo odustao. Čak i u predizbornoj kampanji nije pokazao preveliki entuzijazam i energiju, što je dobro iskoristio njegov protivnik Mitt Romney.

Dobije li drugi mandat, pred Obamom će biti četiri godine u kojima može pokazati da može obnoviti onu snagu i karizmu koju je imao 2008. godine. Vrlo jasno mora pokazati da je i na globalnoj razini spreman igrati lidersku ulogu zato što Sjedinjene Države i svijet u ovome trenutku to zaista i trebaju jer su vremena možda isto tako teška kao što su bila za Wilsona i Roosevelta koji su bili suočeni sa svjetskim ratovima i Velikom depresijom.  

>>Sve o Obaminoj i Romneyjevoj utrci pratite u našoj specijalnoj rubrici Američki izbori  

Komentara 15

BB
brle brkić
12:24 06.11.2012.

neka kaže netko gdje se pojave ameri da im je bolje tj da bolje žive osim političara koji postaju njihovi poslušnici koji će sprovodit i donosit zakone po njihovoj potrebi.

OB
-obrisani-
12:31 06.11.2012.

Štetočina, kao i ja.

KA
karambita
12:13 06.11.2012.

Glupost, kao da Obama ima neku moc....pa on je samo obicna figura koja ispunjava muzicke zelje onih /a zna se tko su/ koji preko njega ostvaruju svoje interese. Pa njemu i drugi pisu govore...kakav Obama..pa tko jos vjeruje u te gluposti....Mafija vlada ovim svijetom, i uopce nije bitno tko ce biti predsjednik Amerike...ovo je sve samo crtani film za malu djecicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?