Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTV U četvrtak će se snimati prve dvije emisije kviza koji će se početi emitirati 17. siječnja

'Jedan protiv sto' zamijenit će 'Milijunaša'

kviz.jpg
Foto: Mario Prpić
09.01.2008.
u 19:07

Za tjedan dana, u četvrtak 17. siječnja, HTV će umjesto “Milijunaša” početi emitirati novi licencni kviz – “Jedan protiv sto”. Kako će izgledati njegova raskošna scenografija i kakva će mu biti pravila, prvi su imali priliku vidjeti novinari koji su pogledali i tri-četiri minute snimke s dan prije održane probe. U četvrtak će se, pak, snimiti prve dvije emisije.

Voditelj – opet Tarik
– Kako je u svijetu sve češća praksa da se ustaljeni televizijski formati nakratko prekidaju i zamjenjuju drugima, i mi smo odlučili učiniti isto te “Milijunaša” privremeno ugasiti i ponovno ga pokrenuti u rujnu, a od idućeg će tjedna sve do kraja lipnja na programu biti “Jedan protiv sto”. Upravo takvo rješenje bila je ideja redatelja Danka Volarića, premda je bilo prijedloga i da se ta dva kviza naizmjenično emitiraju – objasnio je urednik Kontakt programa Mario Sedmak i otkrio zašto promjena nije zadesila i voditelja jer i novi će kviz biti u rukama – Tarika Filipovića.

– Oko Tarika uopće nije bilo dvojbe. On je HTV-ov kvizovski brend. Ono što je u vrijeme TV-a Zagreb bio Oliver Mlakar, to je danas Tarik – kratak je i jasan bio Sedmak. Tarik je potom odmah počeo uspoređivati stari i novi kviz.

– Novi će biti puno dinamičniji jer su nam u “Milijunašu” neki natjecatelji dugim šutnjama uništavali projekt. Toga sada više neće biti, a meni će jedini problem biti stajanje – rekao je Tarik.

Jedinstvena pravila
Ponešto detalja o novitetu izrekao je i urednik kviza Igor Grković.

– Smisao je novog kviza odgovor na pitanje može li jedan natjecatelj znanjem i uz pomoć džokera pobijediti stotinu ljudi – sažeo je Grković i otkrio da su pravila hrvatske verzije kviza jedinstvena. Naime, postoje tri verzije kviza: nizozemska, američka i engleska.

– Mi smo od nizozemske uzeli izračun novca, od američke izgled scenografije i filozofiju voditelja te od engleske izbor između dviju tema na svakom pitanju – objasnio je.

Detaljna pravila novog kviza donosimo u sutrašnjem prilogu Ekran.

Želite prijaviti greške?