Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAŠNJAVI PROJEKTI J. Plevnik i M. Rakočević upozoravaju na navodne nepravilnosti

Je li uređenje Ul. Isidora Kršnjavog nezakonito?

10.12.2008.
u 17:25

KARLOVAC – Rekonstrukcija Ulice Isidora Kršnjavoga na Rakovcu već dva dana podiže prašinu. Nezavisna vijećnica Jasna Plevnik izrazila je sumnju u zakonitost načina na koji su radovi izvođeni.

Nakon što je na Gradskom vijeću zatražila odgovor od gradonačlenika Damira Jelića i pročelnice Vesne Ribar, svoj je stav zadržala i na današnjem svečanom otvorenju rekonstruirane ulice, kojoj je prisustvovala i na poziv gradonačelnika. Polemika o spomenutoj rekonstrukciji nastavila se i nakon otvorenja.

Puno pitanja
– Na otvorenju sam bila kao podrška građanima Rakovca. Ovo je hvalevrijedna investicija, međutim netransparentnost kojom je izvedena budi sumnju. Tražila sam od gradonačelnika i pročelnice da mi odgovore zbog čega na spomenutoj lokaciji dok su trajali radovi nije bilo propisno postavljene tabla s informacijama o tome tko je izvođač radova, investitor, vrijednost investicije itd.

Mogli smo čuti da je investicija vrijedna oko dva milijuna kuna. Nije li neobično da za tako skup zahvat nije uopće raspisivan natječaj, niti je ishodovana građevinska dozvola – kazala je Jasna Plevnik.

Pročelnica Vesna Ribar odgovorila je da svi trebamo biti sretni da se stanarima te ulice na Rakovcu pomoglo te da ona sada izgleda ljepše nego što je izgledala prije 40 godina.

Kamo je nestala tabla
– Tabla na radilištu je postojala, pala je pa je odnesena. Građevinska dozvola nije bila potrebna, kao ni raspisivanje natječaja. Izvođač je bila tvrtka Arkada s kojom imamo potpisan četverogodišnji ugovor o održavanju, a ovdje se radilo o rekonstrukciji i održavanju – kazala je V. Ribar.

Jasna Plevnik ističe da je gotovo smiješno da pročelnica na konkretno pitanje odgovara pričom o estetici.

Arhitekt Mladen Rakočević ističe kako se mijenjalo bitno svojstvo građevine i građevinska je bila nužna.

Želite prijaviti greške?