Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.12.2015. u 07:17

Značajnu ulogu u spajanju Karamarka i Oreškovića, čuje se u HDZ-u, odigrao je dr. Ante Ćorušić, Karamarkov čovjek od povjerenja koji je mnogo puta pokazao da drži do svojih konzervativnih stavova.

Tomislav Karamarko čovjek je iz kojeg ćete teško izvući informaciju više. Još u kampanji u nekoliko mi je navrata nabacio da ima sjajnog čovjeka za područje financija. Bilo je nemoguće doznati o kome se radi, a moguće je da se radilo i o mandataru Tihomiru Oreškoviću. Ostalo je nejasno je li Orešković tada prihvatio Karamarkovu ponudu ili ju je tek primio na znanje, ali jasno je da su s Oreškovićem postojali kontakti.

Značajnu ulogu u spajanju Karamarka i Oreškovića, čuje se u HDZ-u, odigrao je dr. Ante Ćorušić, Karamarkov čovjek od povjerenja koji je mnogo puta pokazao da drži do svojih konzervativnih stavova čak i kad oni premašuju konzervativni okvir HDZ-a. Orešković se (izgleda) sasvim slučajno (neovisno o političkoj drami) prošlog ponedjeljka, uoči blagdana, našao u Zagrebu. To se pokazalo sretnom i sudbinskom okolnošću za Karamarka koji je u političkom prevratu u utorak dogovorio suradnju s Mostom, a još je nedostajao nestranački mandatar. Iako je Orešković, unatoč teorijama zavjere da je sve unaprijed bilo dogovoreno (zapravo je tragikomično koliko se sve odigralo na brzinu), na poziciju mandatara uletio naglavačke (Petrov i Karamarko imali su 24 sata da predsjednici RH dođu s imenom mandatara), čini se da će on s iskustvom menadžera svjetske lige ipak vješto znati odigrati svoju dionicu. Iz poslovnog svijeta u kojem prevladava logika profita Orešković se našao u svijetu politike u kojem je racio često talac taština i egotripova. Prva postaja na kojoj će svjedočiti političkim intrigama bit će današnja konstituirajuća sjednica Sabora na kojoj bi Milanović mogao zadnjim trzajima, ali sasvim legitimno, pokušati rušiti Karamarkovu većinu.

>> Bi li Tihomir Orešković zaposlio Milanovića, Marasa ili Grčića?

I dok političari kuju planove i taktike za današnji Sabor, Orešković se fokusirao na program bez kojeg neće biti njegove „sjajne 2016. godine“. Za svoj mandat ima, izgleda, i podršku predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Iako se bočno imputira da je upravo ona odabrala Oreškovića, u HDZ-u kažu kako je predsjednica sretna s takvim rješenjem, ali da je odabir ipak pao mimo Pantovčaka.

Komentara 1

NO
Nolte
15:46 28.12.2015.

Sretno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije