Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biografija

Tko je Tihomir Orešković, kandidat Mosta i Domoljubne koalicije za mandatara

Tihomir Orešković
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
23.12.2015.
u 16:08

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Most i Domoljubna koalicija za mandatara nove vlade predlažu Tihomira Oreškovića, dosadašnjeg člana Nadzornog odbora Plive Hrvatske.

Orešković je rođen 1966. godine u Zagrebu, 1989. godine diplomirao je kemiju na Sveučilištu McMaster u Kanadi, na kojem je 1991. završio i MBA studij usmjeren na financije i informacijske sustave.

Profesionalnu karijeru počeo je 1992. u proizvodnji farmaceutske tvrtke Eli Lilly u Kanadi, u kojoj je obnašao i različite funkcije u segmentu financija i međunarodnog poslovanja, uključujući Latinsku Ameriku i Aziju, a iz te tvrtke odlazi s pozicije direktora za odnose s državnom administracijom i ekonomske poslove.

Karijeru nastavlja u Novopharmu u Kanadi, danas članici Teva grupe, na poziciji potpredsjednika zaduženog za razvoj poslovanja i specialty proizvode te glavnog financijskog direktora.

Plivi se pridružio 2009. godine kao glavni financijski direktor za istočnu Europu, a 2010. imenovan je na poziciju glavnog financijskog direktora za regiju EMIA (istočna Europa, Mediteran, Izrael i Afrika). Bio je imenovan na poziciju predsjednika Uprave 2012. te vodi poslovanje Plive u regiji jugoistočne Europe.

Foto: Igor Kralj/ PIXSELL

>> Službeno potvrđeno: Tihomir Orešković je kandidat Mosta i Domoljubne koalicije za mandatara!

>> Hrvatska raste od predsjednice će tražiti nove izbore?

>> Građani i dalje pale svijeće: 'Glasovala sam za njih, ali su nas iznevjerili jer idu s ovima koji su pljačkali Hrvatsku'

Komentara 245

Avatar grabrik
grabrik
16:14 23.12.2015.

Jako dobro znam kakva je igra u farmaceutskoj industriji, a gdin. Orešković je izgleda sasvim dobro plivao u njoj, i to mu daje određenu težinu. Sa srećom bilo i njemu i Hrvatskoj! Pozdrav iz Beograda.

FO
Fortuna1980
16:16 23.12.2015.

sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizasto!!

FA
Fake
16:15 23.12.2015.

Da vidimo šta će sada partija početi izmišljati o ovom čovjeku koji je očito bez mrlje u svojoj karijeri,koju će mu manu pronaći.Već sam napisao na jednoj temi ali da ponovim;oj drugovi,jel vam žao,jel vam žao,rastanak se primakao.I neka je,hvala dragom Bogu.Dosta smo vas trpili i sramotili se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije