Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi mandatar

Tihomir Orešković: Uložit ću sve svoje znanje i trud da formiramo kvalitetnu vladu

Kolinda Grabar Kitarović i Tihomir Orešković
Foto: FAH
1/4
23.12.2015.
u 19:30

- Svi smo mi ovdje da služimo hrvatskim građanima i jedini nam je cilj da zajedno radimo tako da je sutra bolje nego danas- rekao je Orešković na kraju kratke procedure u svečanoj dvorani Predsjedničkih dvora.

Mjesec i pol dana nakon izbora, predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović dala je mandat za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću koji joj je, kako je kazala, dokazao da ima potporu 78 izabranih saborskih zastupnika. Predsjednica je ujedno odmah odredila i datum na koji će sazvati i konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora – ponedjeljak, 28. prosinca u 12 sati. Na brzoj svečanosti na Pantovčaku, kanadski Hrvat, T. Orešković, predajući fascikl s potpisima potpore, kazao je predsjednici da je "slobodan pred Vama i medijima predočiti 78 potpisa izabranih zastupnika u Hrvatskom saboru, čije povjerenje uživam". Sukladno svojim ustavnim ovlastima, predsjednica mu je, potom povjerila mandata za sastav nove, 13. po redu Vlade RH. 

Sad već kao mandatar, Orešković se zahvalio predsjednici na mandatu, a Domoljubnoj koaliciji i Mostu na ukazanom povjerenju.

- Uložit ću sve svoje znanje i trud da formiramo kvalitetnu Vladu i počnemo rješavati nagomilane probleme- kazao je Orešković i pozvao parlamentarnu većinu, no i oporbu da ga u tome podrže.

Dodao je da zna kako on nema 100 dana (mira) vremena, no da ih niti ne traži. - Svi smo mi ovdje da služimo hrvatskim građanima i jedini nam je cilj da zajedno radimo tako da je sutra bolje nego danas- rekao je Orešković na kraju kratke procedure u svečanoj dvorani Predsjedničkih dvora.

Očekuje ga veliki posao, za početak dogovor stranačkih partnera o formiranju vlade. Karamarko i Petrov su nakon konzultacija kazali da bi proces dogovaranja vlade mogao trajati dva do tri tjedna. Inače, formalno, Orešković je od predsjednice dobio 30 dana da pokuša oformiti vladu. Ne uspije li, može dobiti još toliko dana, no izgledno je da će se sada ipak svi požuriti s tim procesom. 

>> 'Povjeravam mandat za sastavljanje vlade Tihomiru Oreškoviću, konstituirajuća sjednica Sabora 28.12.'

Komentara 87

Avatar juricamesko
juricamesko
18:55 23.12.2015.

mandataru svako dobro i sreću ti želimo.učini sve što je u tvojoj moći i znanju da građanima Hrvatske bude bolje.

Avatar juricamesko
juricamesko
18:57 23.12.2015.

sada konačno možemo reći : "Oba,oba su pala".Hrvatska konačno može početi disati punim plićima.

R0
R00kie
18:57 23.12.2015.

odmah raspustit uhljebe, sasjec potrosnju i smanjit parafiskalne namete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije