Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi obrat

Petrov: Od predsjednice tražimo dodatna 24 sata za dogovor s Domoljubnom koalicijom

Božo Petrov
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
22.12.2015.
u 17:46

Božo Petrov je ispred središnjice MOST-a rekao da idu predsjednici na dodatne konzultacije s potpisima svih 15 zastupnika Mosta

 Čelnik Mosta Božo Petrov poručio je predvečer ispred središnjice Mosta kako sa svih 15 potpisa svojih zastupnika kreće na Pantovčak kod predsjednice Republike od koje će tražiti dodatnih 24 sata za dogovor s Domoljubnom koalicijom oko sastavljanja vlade, a rekao je i kako im je šef HDZ-a Tomislav Karamarko neprihvatljiv kao novi premijer. "Nakon što smo dali priliku koaliciji Hrvatska raste da s njima sklopimo stručnu reformsku vladu i nakon toga što se dogodilo poslije, sad ćemo od predsjednice tražiti 24 sata da to pokušamo dogovoriti s drugom stranom", rekao je Petrov.

Na pitanje je li Mostu još uvijek bitno ili ne da vlada bude tripartitna, Petrov je odgovorio da je po njemu, u trenutku kad druga strana izda povjerenje, priča o tripartitnoj vladi suvišna.  "Što se tiče Domoljubne koalicije, oni su jučer poslali dopis u kojem se slažu sa stručnom reformskom vladom i nestranačkim mandatarom, a ne s tripartitnom vladom. U ovom trenutku mi smo dali jednoj strani šansu i nismo tu inzistirali kad se druga strana izjasnila negativno. Ustali su sa stola, a mi smo nastavili u tom trenutku razgovarati s koalicijom Hrvatska raste", pojašnjavao je Petrov razloge zbog kojih su promijenili odluku.

Kazao je i kako su "radi onoga što se dogodilo" te zbog poziva njihovim saborskim zastupnicima i članovima Nacionalnog vijeća usred pregovora zaključili da s takvom stranom trenutno ne mogu ostvariti povjerenje, no, na pitanje tko je koga zvao nije htio odgovoriti. "Mi smo trenutno ponijeli svih 15 potpisa na uvid predsjednici, a što se tiče poziva mi smo se dogovorili unutar zajedničkog tijela i nećemo s imenima izlaziti u javnost. Zna se na zajedničkom tijelu sve što se događalo i način kako se događalo. Da će sada krenuti lov na vještice – neće, ali jako se dobro zna i druga strana isto tako jako dobro zna što se dogodilo", rekao je Petrov.

Upitan da li je Mostu šef HDZ-a Tomislav Karamarko prihvatljiv kao novi premijer lider Mosta je uzvratio kako je uvjet nestranački premijer, a na pitanje da li to znači kako im je Karamarko neprihvatljiv kratko je rekao "Da".

Božo Petrov jutarnjih  nakon konzultacija kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije bio pričljiv, no pred sjedištem Mosta na pitanje što se dogodilo u Uredu predsjednice, odgovorio je da se ondje ništa nije dogodilo, no ipak je rekao nešto značajno:

– Nije se gore dogodilo ništa, dogodilo se prije. Imam hitan sastanak Nacionalnog vijeća. Vidjet ćemo se poslije. 

Čelnik Mosta Božo Petrov malo poslije izjavio je da Most prekida pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je u zadnjih 48 sati, dok su trajali pregovori, SDP zvao njihove saborske zastupnike i članove Nacionalnog vijeća i tražio podršku Zoranu Milanoviću za mandatara, ako pregovori ne uspiju.

– Pregovori s koalicijom Hrvatska raste su završeni! Oni zovu naše članove da daju podršku Zoranu Milanoviću za mandatara. Dosta je toga, više s njima nećemo raditi – rekao je Božo Petrov.

Dodao je da nije uzrujan od ovog trenutka.

– Uzrujan sam od sinoć jer sam tad dobio te informacije! Ne mogu vjerovati da u trenutku kad razgovarate s jednom stranom, kad sve izgleda dobro, dobijete ovako nešto. Nećemo prijeći preko toga – poručio je Božo Petrov. Dodao je da će odluke o daljnjim potezima Mosta donijeti Nacionalno vijeće.  

Kasnije je ispred središnjice Mosta izjavu dao Robert Podolnjak. – Na mene nitko nije utjecao ni iz jedne ni druge koalicije – kazao je Podolnjak ispred središnjice Mosta i dodao da govori u svoje osobno ime, a ne u ime cijelog Mosta.  

>> Božo Petrov nakon konzultacija bez izjava i zbunjenog pogleda odjurio s Pantovčaka

Komentara 390

Avatar TAJSAM
TAJSAM
12:56 22.12.2015.

Komunjare im smjestili tamo gdje nisu željeli. Što ste mogli i očekivati od udbe i partije. Dobili od onih sa kojim su htjeli spavati četiri godine. Pa tako je moralo biti danas ili sutra pa je bolje prije nego kasnije. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar abakus
abakus
13:06 22.12.2015.

Nije mi jasno što ste uopće tražili s tim lažljivcima i prevrtljivcima, s tim ljudima koji bi SVE napravili samo da ostanu na vlasti. Vrijeđali su vas na najgrublji način uzduž i poprijeko i unatoč tome ste jučer rekli da ćete s njima osnivati vlast. Gdje vam je bila pamet?

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
13:04 22.12.2015.

Hahahaha...to je SDP...oni su "jedna druga Hrvatska",oni su moralna vertikala politike...zato se smijem,svima onima koji vjeruju i jednoj jedinoj riječi Milanovića,podlog i pokvarenog karijeriste i bahatog i bezobzirnog čovijeka,kojemu je jedini cilj osobna dobrobit...ma kakva Hrvatska,domovina...on se cereka na to sa omalovažavanjem! Vidite kako je pošteno pregovarao sa Most-om! Četiri godine je pokazivao kakav je i nije on kriv što mu određen broj ljudi vjeruje...problem je u njima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije