Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREGOVORI

Miletić nakon razgovora s Milanovićem: Podrška SDP-u koalicije IDS-PGS-RI nije bezuvjetna

Boris Miletić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
11.11.2015.
u 14:10

– Da smo htjeli bezuvjetno podržati Vladu, ne bismo se odlučili za samostalni izlazak na izbore zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku – kazao je Miletić.

Sastanak između predstavnika Mosta i SDP-ove koalicije predvođen Božom Petrovim i Zoranom Milanovićem počeo je ubrzo nakon što je Most održao sastanak svojih izabranih saborskih zastupnika. 

Kako doznajemo, uz Milanovića su na sastanku u hotelu Westin s Mostom potpredsjednik Vlade Branko Grčić, šefica HNS-a Vesna Pusić i šef IDS-a Boris Miletić. U "delegaciji" Mosta su Božo Petrov, Drago Prgomet te Ivan Lovrinović. 

Nešto prije toga sastali su se i Milanović i Miletić.

IDS neće odustati od decentralizacije ni pod koju cijenu. Decentralizacija je okosnica našeg programa i drago mi je da smo uspjeli tu temu zasluženo nametnuti kao pitanje broj jedan u cijeloj zemlji! Koalicija IDS-PGS-RI drži do svoje vjerodostojnosti i neće izdati povjerenje svojih građana – komentar je predsjednika IDS-a Borisa Miletića nakon sastanka s predsjednikom SDP-a i vođom koalicije Hrvatska raste Zoranom Milanovićem o mogućoj poslijeizbornoj suradnji, izvijestili su iz IDS-a. 

Naglasio je da podrška koalicije IDS-PGS-RI lijevo-liberalnoj opciji SDP-u nije bezuvjetna– Da smo htjeli bezuvjetno podržati Vladu, bez ikakve garancije da će se građanima isporučiti ono što im je bilo obećano, poput decentralizacije zemlje, ne bismo se odlučili za samostalni izlazak na izbore zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku – kazao je Miletić. Kazao je da je njihova koalicija četvrta politička opcija u Hrvatskoj iako su se kandidirali samo u jednoj izbornoj jedinici. 

"Nama je vjerodostojnost i dosljednost u borbi za interese naših regija svetinja"

– Nama je vjerodostojnost i dosljednost u borbi za interese naših regija svetinja te građani dobro znaju što mogu očekivati od nas – rekao je predsjednik IDS-a te dodao da su "uvjeti koje su postavili na početku jasni i da vrijede dandanas". Miletić je kazao da je ovo "tek početak razgovora i prvi u nizu sastanaka". – O dogovoru možemo govoriti tek kad se usuglasimo oko naših uvjeta, konkretnih rokova i kad dobijemo čvrstu i uvjerljivu garanciju  da će se dogovor ispoštovati. Nulta točka za bilo kakve kakve razgovore jest Istra kao samostalna regija, a svi naši ostali uvjeti vezani su uz decentralizaciju i ključne projekte u Istri – zaključio je Miletić nakon sastanka s Milanovićem u Zagrebu. 

>>UŽIVO Most počeo sastanak bez Petrova, Lovrinovića i Prgometa: 'Nema ništa ljepše od kave u dobrom društvu'

Komentara 86

BA
barbaizamerike
14:17 11.11.2015.

Most nebi trebo ici u koaliciju sa nekim ko koristi tablete za osmjeh

BA
barbaizamerike
14:16 11.11.2015.

Most neka postavi uvjete Milanovicu da o trosku drzave ne vodi sineka na olimpijadu kao sto ga vodio u London vladinim avionom i da o trosku drzave sa zenom ne obilazi zeninu tetku u Australiji

MA
matejkr
14:18 11.11.2015.

Izdaja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije