Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Nitko nije pogledao emisiju"

Ilčić pokreće postupak protiv Z. Pusića, Ž. Jovanovića, A. Kolarić, M. Sever...

Ladislav Ilčić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2015.
u 11:17

Ladislav Ilčić najavljuje da će pokrenuti postupke protiv svih tih osoba koje su ga prikazale kao fašista i šovinista.

Gostovanje čelnika HRAST-a Ladislava Ilčića i člana Domoljubne koalcije na N1 je jučer izazvalo pravu buru u javnosti te je čitav niz političara i osoba iz javnog života osudio njegove izjave koje su se između ostalog ticale i muslimana, a danas Ladislav Ilčić najavljuje da će pokrenuti postupke protiv svih tih osoba koje su ga prikazale kao fašista i šovinista. 

U nastavku donosimo priopćenje HRAST-a u cijelosti:

"Stranka Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku i Ladislav Ilčić pokrenut će odgovarajuće postupke – tužbe za uvredu, traženje naknade štete od svake osobe koja je govorom mržnje nanijela štetu Ladislavu Ilčiću, kazneni progon po službenoj dužnosti od DORH-a kako bi se ustanovili elementi kaznenog djela te prijave Sudu časti Hrvatskog novinarskog društva – protiv Zorana Pusića, Željka Jovanovića, Aleksandre Kolarić, Maje Sever i drugih osoba koje su jučer prikazale Ladislava Ilčića kao rasista, fašista, nacista i ksenofoba, te iznijele čitav niz neistina i krivih informacija na račun izjava koje je Ladislav Ilčić rekao u jučerašnjoj emisiji na N1 televiziji.

Hrast oštro osuđuje taj medijski linč i izražava zabrinutost činjenicom da se stavovi Ladislava Ilčića, koji ocrtavaju službeni stav europskih zemalja poput Poljske, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Austrije, u Hrvatskoj ne smiju niti izreći. Sloboda govora, misli i izražavanja u Hrvatskoj je ugrožena!

Vezano za jučerašnje napise ističemo sljedeće:

1.      Vidljivo je da gotovo nitko tko je jučer kritizirao Ladislava Ilčića nije pogledao emisiju već da su svoje kritike temeljili na pogrešnim interpretacijama. Stoga pozivamo sve da pogledaju snimku emisije ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=pffGxEgXGZg.

2.      G. Ilčić je kroz cijelu emisiju eksplicitno izražavao da su muslimani, a svakako i njihova djeca, jednako vrijedni kao i Hrvati. Isticao je činjenicu da postoje kulturološke razlike između različitih naroda. Nismo znali da je iznošenje te notorne činjenice zabranjeno ili toliko „politički nekorektno“ da se zbog toga diže takva hajka. Sama ta činjenica nikog ne diskriminira niti vrijeđa jer biti različit ne znači biti manje vrijedan. Dapače, g. Ilčić ističe kako muslimani imaju više djece što eksplicitno navodi kao pozitivnu pojavu.

3.      Iz konteksta je potpuno jasno da g. Ilčić, kad govori o muslimanima, govori o onim muslimanima koji dolaze iz Afganistana, Irana te drugih azijskih i afričkih zemalja te ističe kulturološke razlike između njih i Hrvata koje činjenično postoje. Dapače, u drugim medijskim nastupima isticao je i kulturološke razlike između muslimana iz arapskih zemalja i muslimana iz Hrvatske. Isticanje kulturoloških razlika ne znači dijeljenje ljudi „po vjeri i nacionalnosti“, kao što napamet ističe g. Prgomet koji se očito ne razumije u demografiju. Da je bar pogledao emisiju, onda bi vidio da se g. Ilčić nedvojbeno založio za pomoć svima koji su u nevolji.

4.      G. Ilčić smatra odnos hrvatskog društva i islamske zajednice u Hrvatskoj toliko dobrim da može biti pozitivan primjer za ostale države. Tijekom svojeg djelovanja u civilnom društvu g. Ilčić je odlično surađivao s Islamskom zajednicom u Hrvatskoj.

5.      Smiješno je čitati kako g. Zoran Pusić i g. Zoran Jovanović optužuju g. Ilčića za isključivost a istovremeno tvrde da se s njim ne bi mogli zajedno voziti niti u tramvaju i da će napustiti sabornicu svaki put kad će g. Ilčić govoriti. Samim svojim izjavama pokazali su tko je isključiv. Ladislav Ilčić sigurno neće napuštati sabornicu kad će govoriti g. Jovanović.

Predsjedništvo stranke Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku"

>> Ladislav Ilčić objašnjavao svoju izjavu o muslimanima
 

Ključne riječi

Komentara 162

EL
EldersRealm
11:48 05.12.2015.

Dojucerasnji komunisti, a danasnji liberalni fasisti jedini su vlasnici istine i svi koji se usude govoriti protiv tog ljevicarskog fasizma dolaze na udar kontroliranih medija i proganja ih se na sve nacine.

FO
Fortuna1980
11:48 05.12.2015.

komunjare na nogama!!!

MA
medjimurec_at
11:55 05.12.2015.

Rekao je samo ono sto drugi i misle a iznio je cinjenice . Muslimanske obitelji imaju veci broj djece , gdje se pojave ubrzo su u brojcajnoj nadmoci . Sto se prilagodjavanja tice oni to ni ne pokusavaju , gradede se djamije po Europi , njihove zene nose burke itd.Staro pravilo veli ako dodjes nekom u kucu postuj njegova obicaje -muslimani to ni ne pokusavaju. Preporucam novinarima a napose Z Pusicu neka odu u neku zemlju npr Siriju neka se izjasne kao krscani pa da vide ljudska prava !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije