Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko u Mostaru:

'Hrvatski narod je jedan narod koji ima dvije domovine'

Tomislav Karamarko
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
29.10.2015.
u 19:39

– BiH je naša domovina koju ja volim kao što volim Republiku Hrvatsku – rekao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a i kandidat za premijera Hrvatske Tomislav Karamarko izjavio na završnom predizbornom skupu Domoljubne koalicije u Mostaru da će nova hrvatska Vlada snažno poduprijeti da se BiH priključi Europskoj uniji kako bi svi Hrvati zajedno živjeli u uniji.

– Mi smo zainteresirani da BiH što je prije moguće uđe u EU jer želimo da cijeli hrvatski narod bude u EU. Svi procesi koji se budu događali u BiH imat će potporu punom snagom, energijom i emocijama od Republike Hrvatske – rekao je Karamarko novinarima.

Jedan narod

Upitan kako će se službeni Zagreb postaviti prema zahtjevima Hrvata u BiH, Karamarko je istaknuo da se mora osigurati jednakopravna pozicija Hrvata prema druga dva naroda. – Smatramo da je hrvatski narod jedan narod koji ima dvije domovine. BiH je naša domovina koju ja volim kao što volim Republiku Hrvatsku. Ne možemo se miriti sa situacijom u kojoj je hrvatski narod u BiH neravnopravan u odnosu na druga dva naroda. Svim političkim, demokratskim i diplomatskim metodama pobrinut ćemo se da se to stanje što prije promijeni. Dakle, BiH je naša domovina, za nju se borimo, za njezin integritet, ali uz ravnopravnost hrvatskoga naroda u cijelosti – dodao je Karamarko.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući BiH Predsjedništva, izrazio je očekivanje da će HDZ-ova Domoljubna koalicija pobijediti na izborima i tako pomoći BiH i Hrvatima.

Tri zastupnika

– Siguran sam da će naša tri zastupnika, nažalost samo tri, jer tako kažu zakoni u RH, biti dio Sabora Republike Hrvatske i da ćemo imati premijera Karamarka koji će zajedno s nama realizirati sve ove projekte koje će osigurati europsku budućnost BiH i apsolutnu jednakopravnost hrvatskog naroda u europski uspješnoj BiH – istaknuo je Čović. Nositelj liste za 11. Izbornu jedinicu Božo Ljubić ocijenio je predstojeće izbore povijesno važnima.

– Ovi izbori za Hrvatski sabor za hrvatski narod u BiH i izvan Hrvatske imaju povijesno značenje iz triju razloga. Najprije, hrvatski narod u BiH je postigao strateško političko zajedništvo u okviru Hrvatskog narodnog sabora i danas nitko ne može reći da Hrvati ne znaju što hoće i da su razjedinjeni. Pobjedom Kolinde Grabar-Kitarović za predsjednicu Hrvatske, koja dolazi iz istog ideološkog okruženja kao što je i naše te, što je najvažnije, izvjesnom pobjedom Domoljubne koalicije s HDZ-om na čelu i predsjednikom Karamarkom stječu se uvjeti da se Hrvatska snažnije angažira na ravnopravnosti Hrvata u BiH i uopće pomoći BiH na euroatlantskome putu – rekao je Ljubić. Izaslanstvo je posjetilo Široki Brijeg i Mostar, bolnicu, sveučilište, vladu i središnjicu HDZ-a.

>>Nikakvi mostovi, mostići ni stazice i Bandić nisu sposobni spašavati Hrvatsku

>>Domovinu su mi u srce usadili ćaća i dida, ja ne moram vikati Hrvatska, Hrvatska

Komentara 176

SH
Shpangica
19:11 29.10.2015.

Tako je, do pobjede ;)

Avatar guza guzic
guza guzic
19:28 29.10.2015.

Karamarko okuplja Hrvate Milanovic Srbe nikad od milanovica cuti neku pohvalu za Hrvatski narod on vise prica o srbima oni su mu i glasaci zato i sjede 80% u vladi. Ako bog da bice promjene ocistice se i banski dvorii isto kao i pantovcak blizu je 8.11. HDZ Domoljubna do pobjede.

SL
sly7
19:01 29.10.2015.

vrijeme je da dobijemo vladu koja će brinuti o svim građanima Republike Hrvatske pa tako i o Hrvatima u Bosni i Hercegovini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije