Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.01.2016. u 12:00

Legitimno je jačati poziciju uoči pregovora pa i pokazivati mišiće i prijetiti "rastavom braka", ali Most je izgubio svako pravo da prijetnjama implicira nove izbore.

Zagrmio je Nikola Grmoja da će Most prekinuti pregovore ako im HDZ ne prepusti ministarstva na koja pikiraju. Ma koga to Grmoja zafrkava?!

Legitimno je jačati poziciju uoči pregovora pa i pokazivati mišiće i prijetiti "rastavom braka", ali Most je izgubio svako pravo da prijetnjama implicira nove izbore. Pokazali su da su im ipak najvažnije saborske fotelje, jer se inače s HDZ-om, nakon dramatičnog prekida pregovora sa SDP-om, ne bi dogovorili u "pet minuta" i u roku od 24 sata pristali na mandatara kojeg dotad nisu ni vidjeli.

Da je Most htio "prekinuti sve", danas se ne bi sastavljala nova vlada nego bi se stranke pripremale za nove izbore. Grmoji bi bilo pametnije da se vodi onom "ispeci pa reci", jer je Most toliko puta pokazao da je u svemu neodlučan, osim što je odlučan čuvati svoje pozicije. I to je legitimno, ali zaista je već smiješno prijetiti praznom puškom. Kada je Most već izabrao stranu i odlučio da bi s HDZ-om mogao sastaviti vladu, onda tom odnosu mora pristupiti s više međusobnog povjerenja.

Dojam je da Most stalno očekuje da će ga HDZ prevariti, izigrati, nadigrati, pa preventivno prijeti, piše o morskim psima i čini sve kako bi prikazao da je u prisilnom braku. Naravno da s HDZ-om treba biti na oprezu, ali pretjerana paranoja čini mostovce još manjima i slabijima jer suveren i samopouzdan partner svjestan je svoje snage i ne očekuje podmetanje na svakom zavoju. Dojam je i da se Most stalno ispričava za svoje savezništvo s HDZ-om pa koristi svaku priliku da opali po svom partneru. Ali u zagrljaj HDZ-u sam je potrčao, pa je red pokazati minimum uvažavanja.

Umjesto toga, Grmoja jedva dočeka da špota Reinera što se usudio otići na godišnji (zanemarimo sad rotirke) i održi litaniju o tome da je apsolutno neprimjeren politički trenutak i teška socijalna situacija za odlazak na skijanje, da bi se za "pola sata" doznalo da je na skijanju i Božo Petrov. Nije naodmet ponoviti, ispeci pa reci. I za kraj, Grmoja, ne plašite nas izborima, taj ste metak odavno pretvorili u ćorak.

>>Grmoja: Ako HDZ ne prihvati naše zahtjeve, izlazimo iz pregovora

>>Most, naravno, neće dobiti nadzor nad policijom i SOA-om

Komentara 137

Avatar traktoraš
traktoraš
12:30 05.01.2016.

Gledam podnevne vijesti na HTV-u 1 zadnjoj crti obrane komunizma.Stipe Alfier počinje vijesti sa : Upitan je daljni pregovor mosta i domoljubne koalicije.U daljem tijeku emisije nigdje nije potkrjepio tu svoju tvrdnju.Ovakvih novinara bi se posramio i Himler pa čaka čak i urednik televizije u Sjevernoj Koreji.Kadrovi velikog vođe Milanovića očito su dobili zadatak da pod svaku cijenu unesu razdor između mosta i domoljubne koalicije.

BA
bakulušić
12:35 05.01.2016.

Normalno je da ljudi žele fotelje jer, oni koji su u foteljama, donose odluke. Oni koji nisu u foteljama, mogu pisati komentare na portalima. Pa nitko ne sudjeluje u izbornoj utrci da bi fotelju prepustio drugima.

OL
olrajt
12:24 05.01.2016.

..osnovni cilj komunista je posvađati MOST i Domoljubnu koaliciju da bi isprovocirali nove izbore!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije