Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kakvu Hrvatsku želimo

Julienne Bušić: Želim zemlju u kojoj postoji dijalog i konsenzus

Julienne Bušić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
12.10.2015.
u 07:00

Poznate Hrvate pitali smo kakvu Hrvatsku žele, što bi u njoj promijenili i na što su ponosni

Kakvu Hrvatsku želite?

Želim Hrvatsku ukojoj postoji dijalog među ljudima, politički konsenzus umjesto galame, nadmudrivanja i sarkazma u političkom i javnom prostoru jer nam je od toga već zlo. Svi smo samo ljudi i završit ćemo na istom mjestu, svi ćemo umrijeti, bili kraljevi ili seljaci. Dodala bih i da je jako važno da nam državni i nacionalni interes bude iznad stranačkog.

Na što ste u Hrvatskoj ponosni?

Možemo biti ponosniu Hrvatskoj jer nismo uništili naše prekrasne plaže i njihovu ljepotu kao većina zemalja u svijetu. Možemo isto tako biti jako ponosni jer nismo bušili Jadransko more koje je naše veliko nacionalno bogatstvo. Čini mi se važnim dodati i da moramo imati viziju o onome što želimo postići i kamo idemo, a ne samo živjeti za danas, kao što je danas moda. Ima još milijun drugih stvari o kojima bih mogla govoriti jer ja sam ipak rođena Amerikanka, ali živim ovdje u mojoj drugoj dragoj domovini Hrvatskoj.

Što biste odmah promijenili?

Premda to nije lako, odmah treba promijeniti u Hrvatskoj mentalitet da se od domovine uzima umjesto da se domovini daje, osobito kod naših političara. Političari moraju znati da nisu građani ti koji trebaju služiti njima, nego su političari ti koji trebaju služiti građanima. Treba imati na umu ono što su još davno rekli stari Grci da je cilj politike biti u službi ljudske duše.

>> Građani žele živjeti u drukčijoj, boljoj državi

Ključne riječi

Komentara 23

DU
Deleted user
14:56 12.10.2015.

vi ste živi primjer borbe za hrvacku.svaka vam čast i naklon do poda.živjela nam!

VE
verica2
14:58 12.10.2015.

Poznata je, između ostalog, po velikoj ljubavi za Hrvatsku, domovinu svog supruga, kojeg je desetljećima vjerno i odano čekala. Ne slažem se s terorizmom kao načinom borbe, ali prema gđi Julienne Bušić osjećam veliko poštovanje.

DU
Deleted user
16:02 12.10.2015.

julienne hvala za tvoj doprinos hrvatskoj neovisnosti i podršku iskrenom borcu za hrvatsku,tvom pok. mužu--neka te bog čuva i poživi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije