Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poziva na izbore u stranci

Baldasar: Ostajem pri izjavi, u porazu vodstvo snosi odgovornost

Ivo Baldasar
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
29.12.2015.
u 17:37

Vjerujem da je SDP dovoljno snažna stranka da ovaj demokratski postulat provede u djelo, rekao je Baldasar

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar danas je priopćio da ostaje pri svojoj jučerašnjoj izjavi – da vodstvo SDP-a treba dati ostavku zbog podbačaja na izborima.

– U pobjedi predsjednik stranke i rukovodstvo snose najviše zasluga pa tako u porazu snose i teret odgovornosti. Tu sam činjenicu izrekao glasno, pozivajući se na standarde zapadne demokracije za koje mislim da vrijede i za našu stranku. Mislim i ponavljam da je važno i potrebno što brže pripremiti unutarstranačke izbore i izabrati rukovodstvo stranke pri čemu je svatko pozvan da istakne svoju kandidaturu i svatko slobodan izraziti svoje mišljenje i stav. Vjerujem da je SDP dovoljno snažna stranka da ovaj demokratski postulat provede u djelo na dobrobit budućnosti SDP-a i hrvatske političke scene – poručio je Baldasar, koji smatra da je njegova izjava izazvala nepotrebnu buru reakcija.

– Ovakvo razmišljanje i uopće političku kulturu dijaloga, a često i izražavanje različitih mišljenja pa i neslaganja, naučio sam u splitskom SDP-u gdje sam politički odrastao – rekao je Baldasar.

Također je naglasio da je riječ o njegovu osobnom mišljenju, kao predsjednika SDP-a Split, a ne formalno dogovoren stav Gradske organizacije, iako prema podršci smatra da ga dijeli s velikim brojem članova.

>> Obersnel poručio Baldasaru: Štakori prvi bježe s broda

Komentara 47

BU
Bulaba
17:58 29.12.2015.

Baldazara su, zbog traženja da vodstvo partije podnese ostavke, njegove partijske kolege u manje od 12 sati javno nazvale ustašom, frustriranim i štakorom. Eto koliko im znače fotelje, takni im fotelju i krv im počne šikljati iz očiju, za fotelje bi bili u stanju ubiti čovjeka bez problema.

A9
AAA-999
18:04 29.12.2015.

Baldasar je zboravio jednu važnu činjenicu: SDP je, blago rečeno, velikosrpska partija koja u Hrvatskoj, po zadatku, provodi SANU-ov Memorandum 2.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
18:12 29.12.2015.

Kad kažeš istinu drugovi se uvrijede.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije