Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog očitovanja DIP-a

HRT otkazao izborno sučeljavanje

HRT
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.11.2015.
u 22:56

Razlog tome je, kako poručuju s HRT-a, očitovanje Državnoga izbornog povjerenstva u kojemu stoji da je HRT-ovo „tumačenje kriterija odabira sudionika suviše arbitrarno“

Hrvatska radiotelevizija odlučila je otkazati sutrašnje televizijsko izborno sučeljavanje.

Razlog tome je, kako poručuju s HRT-a, očitovanje Državnoga izbornog povjerenstva u kojemu stoji da je HRT-ovo „tumačenje kriterija odabira sudionika suviše arbitrarno“  te da bi se time „utjecalo na stvaranje javnoga mnijenja u korist nekih sudionika izbora“.  

– Hrvatska radiotelevizija poštuje tu odluku Državnoga izbornog povjerenstva, ali smatra da se njome dovela u pitanje samostalnost uredničkih odluka te zakonom i pravilima zajamčena neovisnost javnoga servisa. Hrvatska radiotelevizija na sučeljavanje je, na temelju istraživanja javnoga mnijenja i uredničke procjene, pozvala predstavnike pet stranaka, koalicija i neovisnih lista za koje je procijenila da bi nakon provedenih izbora 2015. mogle biti važne u oblikovanju i izboru Vlade Republike Hrvatske, što je posve u skladu s pravilima koja je odredio Hrvatski sabor te s HRT-ovim izbornim pravilima. Ovom odlukom Hrvatska radiotelevizija nedvosmisleno poručuje javnosti i svim sudionicima izbornoga postupka da ne pristaje biti iskorištena u izbornoj kampanji, poručuju s HRT-a.

>> HRT odbacio optužbe ORaH-a da je postao glasnikom SDP-a i HDZ-a

Komentara 66

Avatar comparator
comparator
23:15 05.11.2015.

Takozvana Hrvatska televizija je stvarno zrela za zatvaranje i protjerivanje tih neprijatelja iz države.

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
23:24 05.11.2015.

Nadam se da će štafetaš jednonogogo diktatora dobit po žurnom postupku vritnjak!

Avatar ivo587
ivo587
23:13 05.11.2015.

Neki dam mi došao žbir za yutel pretplatu, šta će meni režimska televizija nit je gledam niti bi je plaćao, nek si kodiraju ili taj program zajedno s rtl, mova puštaju u saboru, ionako ništa ne rade unutra, a televizijuu za ispiranje mozga nek kodiraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije