Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 16 i 30 sati

DIP: Svega 20 posto birača izašlo na ponovljene izbore

ponovljeni izbori
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
15.11.2015.
u 18:08

Ponovno se bira na po jednom biračkom mjestu u Osijeku, Pakracu i Slunju te na po dva u Zadru (Rava i Veli Iž) i Šibeniku (Brodarica i Zlarin).

Svega petina birača izašla je u do 16,30 sati na izbore za Hrvatski sabor koji se, zbog viška glasačkih listića, ponavljaju na sedam biračkih mjesta. 

Ponovno se bira na po jednom biračkom mjestu u Osijeku, Pakracu i Slunju te na po dva u Zadru (Rava i Veli Iž) i Šibeniku (Brodarica i Zlarin). Od 2903 birača, koliko ih može glasovati, do 16, 30 sati to je učinilo njih 599 ili 20, 6 posto objavilo je Državno izborno povjerenstvo (DIP). 

Ponovljeni izbori važni su samo za izbor zastupnika mađarske te zajedničkog zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorska, makedonske i slovenske nacionalne manjine. Naime, zbog male razlike u glasovima koje su dobili pojedini kandidati, tek ce se nakon ponovljenih izbora znati tko će te manjine zastupati u Saboru. 

To bi se moglo znati i večeras, a DIP je već ranije najavio da će u ponedjeljak popodne objaviti potpune službene izborne rezultate.  

>> Most počeo objavljivati 18 modela za novu Vladu 

>> Državom izbornom povjerenstvu zaprijetili bombom: Traže prebrojavanje glasova

Komentara 6

Avatar mliniski
mliniski
20:51 15.11.2015.

Koji su to mutavci radili u biračkom odboru, ima li kakova kazna za takove blesane, jesu na ponovljenim izborima bili isti članovi odbora, novinari napišite nešto o tome. Koliko su produžili izborni proces, koliko to košta i im a li zabrana za te uhljebe da nikada više ne zbrajaju glasove.

ME
mek
22:38 15.11.2015.

Nisu li radi ovih mafijaških poteza ostali birači doma??? Kaj bu tek ak se cijeli izbor ponoviju???

LA
Lavica7
06:32 16.11.2015.

Obrazac za eventualno ponavljanje izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije