Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARENA Skandal zbog premale pomoćne dvorane, Bandić tvrdi da prvenstvo nije ugroženo

Ingra neće prepravljati dvoranu

21.11.2008.
u 01:51

Svjetsko rukometno prvenstvo bez sumnje će se održati u Zagrebu. Neka se sportaši ne prihvaćaju projektiranja, a projektanti neka ne igraju rukomet – odgovorio je jučer gradonačelnik Milan Bandić na prozivke dopredsjednika Hrvatskog rukometnog saveza Zorana Gopca koji je u srijedu ustanovio da je prema mjerilima Međunarodne rukometne federacije dvorana za zagrijavanje sportaša u Areni premala te da je zbog toga upitno i održavanje prvenstva.Bandić kaže da su projekt prije početka gradnje vidjeli svi odgovorni iz HRS-a i IHF-a te da su znali kojih će dimenzija biti dvorane u Areni. Gobac pak tvrdi da je na problem dimenzija dvorane za zagrijavanje upozoravao nadležne institucije dvadesetak puta. U Ingri kažu da ih HRS nije ni na što upozoravao.

– Tražili smo i danas i prijašnjih dana da nam dostave informacije oko organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva, ali još ništa od njih nismo dobili – kazao je jučer Danko Deban iz Ingre koja gradi Arenu. Ingra se, kaže, držala svih propozicija koje zahtijeva Svjetski i hrvatski rukometni savez.

– Nigdje nije pisalo da pomoćna dvorana mora imati dimenzije rukometnog borilišta. Jedina propozicija bila je ta da u krugu od 25 kilometara od Arene Zagreb mora postojati rukometna dvorana. A ima je škola u Trnskom, tu je i Dom sportova... – navodi Deban.

Pomoćne dvorane postale su nepisano pravilo tek od rukometnog olimpijskog turnira u Pekingu, a Arena Zagreb počela se graditi prije. U Ingri tvrde da neće “prepravljati” tu pomoćnu dvoranu, nego će nastaviti graditi prema sadašnjim gabaritima. Širina te dvorane je 22,7 metara, a dužina 37,5. Dvorana po širini odgovara rukometnom borilištu, ali je po dužini kraća za 2,5 metra.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?