Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mršić u huffington postu

'Podravku sam preokrenuo i zato nemojte se bojati nemilosrdnosti'

zvonimir mršić
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
21.06.2015.
u 17:30

Prva lekcija koju je Mršić opisao bila je "Nemojte se bojati nemilosrdnosti" objašnjavajući kako je mjerama uštede njegova uprava donosila bolne odluke u suradnji sa sindikatom koje su rezultirale 20 posto manjim brojem zaposlenih

Predsjednik uprave Podravke Zvonimir Mršić ostvario je svojevrsno priznanje dobivši prostor na utjecajnoj globalnoj internetskoj stranici Huffington post na kojoj je objavio tekst pod naslovom "Kako sam preokrenuo kompaniju: direktor Podravke daje pet lekcija o rukovođenju".

Prva lekcija koju je Mršić opisao bila je "Nemojte se bojati nemilosrdnosti" objašnjavajući kako je mjerama uštede njegova uprava donosila bolne odluke u suradnji sa sindikatom koje su rezultirale 20 posto manjim brojem zaposlenih. A to je donijelo uštedu od deset milijuna eura godišnje zahvaljujući čemu je kompanija sigurno prebrodila krizu.

 Kao drugu točku Mršić ističe smanjenje proizvodnog portfolija, što je urodilo 39-postotnim povećanjem profita unatoč stagnaciji prodaje. Riskirajte, savjetuje Mršić u trećem poučku, i navodi da je Podravka kupila 51,6 posto Žita.

>>Očekuju da svaki četvrti radnik kupi dionice Podravke

>>Vujčić ne dozvoljava deprecijaciju kune, a u tome ima i potporu Vlade

Komentara 13

JO
Jole1958
19:01 21.06.2015.

Najlakši i najpametniji potez naših menagera je smanjenje broja zaposlenih (ili smanjenje plaće), a oni koji su ostali bi im trebali biti zahvalni što su zadržali posao. Bilo bi bolje da je osmislio par dodatnih proizvoda kojim bi npr. smanjio potrebu za uvozom sličnih ili osmišljavanje nekih novih.

SA
Sanjar2908
18:00 21.06.2015.

Što bi tek onda od te Podravke napravili oni stvarno uspješni koji nikada nisu dobili priliku jer nisu podobni!

LA
LaurenceofArabia
19:21 21.06.2015.

Kakva ingeniozna i genijalna ideja za restrukturiranje: otpustiti 20% zaposlenih. Doista, toga se nitko prije nije sjetio. Apsolutno nadahnuto, nadam se da je u razgovoru pojasnio da li mu je ta ideja dosla u snu, za vrijeme meditacije ili nesto trece, kao i svim drugim nevjerojatnim inovatorima. Takodjer, zanimalo bi me da li bi se i vladu i sabordzije moglo restrukturirati na slican nacin, i da li bi za drzavnu upravu i njihove aparatcike vrijedlo isto ili barem slicno nadahnuce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije