Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reformisti u Sisku

Marjanović: Reprogram stvara nove troškove. Neka župan s proračunom racionalnije raspolaže

reformisti Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/4
01.06.2015.
u 15:24

On je napomenuo kako dva vijećnika Reformista neće podržati prijedlog reprograma kredita jer župan nije učinio ništa da se uštedi novac u proračunu.

Župan Ivo Žinić predlaže da se kredit podignut za gradnju nove Osnovne škole u Popovači reprogramira i da se plaćanje odgodi za dvije godine, što znači i nove kamate koje će županija platiti, a sve to "jer gradnja škole kasni". No, jasno je da to nije razlog jer se tada jednostavno mogu naplatiti penali od izvođača. Pravi razlog je taj što Županija i dalje troši previše, u minusu su 20 milijuna kuna, a uštedjeli samo četiri pa se nadaju da će za dvije godine biti neko čudo i kredit će tada moći plaćati – rekao je u ponedjeljak Željko Marjanović, predsjednik  Županijske organizacije Reformista na tiskovnoj konferenciji u Sisku.

On je napomenuo kako dva vijećnika Reformista neće podržati prijedlog reprograma kredita jer župan nije učinio ništa da se uštedi novac u proračunu.

- Županija sa 1,7 milijuna kuna dotira Razvojnu agenciju SIMORA, a onda oni pola milijuna kuna plate modnu reviju za promociju tekstilne industrije u Zagrebu. Stručnjaci kažu da se sve moglo i upola jeftinije odraditi. Reprogram stvara nove troškove županiji, nove kamate. Neka župan smanji potpore manifestacija i udrugama, neka zagrabi u plaće, neka s proračunom racionalnije raspolaže – dodao je Marjanović.

Reformisti ističu kako se štedjelo na izdvajanjima za turizam, zdravstvo, socijalnu skrb i poduzetništvo, a da se iznos za plaće povećavao.

- Ispada da Županija nema 3,9 milijuna kuna u ovogodišnjem i još toliko u narednom proračunu za otplatu kredita. Taj novac je isplaćen, dio stoji na računu, škola se gradi, a mi ga ne vraćamo. Moj je dojam da je očito taj novac potrošen negdje drugdje. Neke proračunske stavke su već više od 80 posto potrošene. U županovu prijedlogu uopće ne vidimo gdje ide onda tih 3,9 milijuna kuna predviđenih za otplatu kredita, ne vidi se koliko će nas to koštati na kamatama za dvije godine dulju otplatu i stoga ne možemo to podržati, rekao je Mijo Lovreković, vijećnik Reformista u Županijskoj skupštini.

Reformisti smatraju i da je tužba koju je županija digla protiv bivših savjetnika bivše županice Marine Lovrić Merzel, tražeći povrat savjetničkih naknada smatrajući ih nezakonitim, nepotrebna jer i USKOK vodi istragu oko toga. Oni smatraju da se trebala čekati presuda USKOK-a i temeljem toga tražiti isplata, ako se bude to pokazalo nezakonitim.

- U ovom trenutku podizanje nepotrebne protutužbe uz trošak odvjetnika i suda od 45.000 kuna meni djeluje kao nekome trpanje u džep tih novaca jer se moglo čekati da USKOK završi istragu, rekao je vijećnik Reformista Milovan Bojčetić, i sam jedan od bivših savjetnika.

>> Reformisti HDZ-u donijeli prevagu i izborili se za mjesto predsjednice

Komentara 2

SV
smiljan vuk
08:14 24.07.2015.

BRAVO Ivo RAZJEBI TU SRBOKOMUNISTICKU HOBOTNICU

SV
smiljan vuk
08:18 24.07.2015.

HAHAHAHAHA SRBOKAN SE BUNI nema vise PESME alj mi se pred ocima drema kd vise PLJACKE nema Bojceticu jeji treba Harmonikas za ovu PESMU???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije