Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Spremno je sve'

Zdravko Marić: Proračun je spreman, sutra će biti na Vladi

c
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
07.12.2016.
u 10:31

Upitan je li proračun za sljedeću godinu spreman, Marić je novinarima odgovorio: "Spremno je sve"

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je danas da je državni proračun za 2017. spreman te da će njegov prijedlog biti na dnevnom redu sjednice Vlade u četvrtak.

Ministri su se, naime, okupili u Banskim dvorima u kojem se održava sjednica užeg kabineta Vlade, a ministar Marić je prilikom ulaska u zgradu Vlade potvrdio da će tema biti proračun.

Upitan je li proračun za sljedeću godinu spreman, Marić je novinarima odgovorio: "Spremno je sve.

– Sad još imamo raspravu i na užem kabinetu i vidjet ćemo hoćemo li još nešto morati dorađivati. Zatvaramo račun financiranja i sve skupa. Sutra na sjednici Vlade će biti prijedlog proračuna – izjavio je kratko ministar financija.

Novinare su u kontekstu proračuna za 2017. zanimali i detalji oko pregovora koje predstavnici Vlade ovih dana vode sa sindikatima, no Marić je samo kazao da će "to čuti poslije".

Marić u kratkoj izjavi nije govorio o detaljima prijedloga proračuna koji bi sutra trebao biti upućen Hrvatskom saboru na usvajanje, no Vlada je na jednoj od dvije prošlotjedne sjednice usvojila Smjernice za izradu državnog proračuna za sljedeću godinu, prema kojima se prihodi projiciraju u visini od 119,6 milijardi kuna, rashodi na 126,5 milijardi kuna, a proračunski deficit na 6,8 milijardi kuna ili 1,9 posto BDP-a.

>> Ministri se nadaju da će njihovi proračuni dobiti više sredstava: 'Borit ću se kao lavica za svoj resor'

Ključne riječi

Komentara 8

VL
vladimircavlovic3
11:49 07.12.2016.

Bravo za SUPERHIKA

DU
Deleted user
16:00 07.12.2016.

Bilo bi puno bolje da nije ni radio ovo preljevanje iz šupljeg u prazno i da se porezni sustav nije dirao... Ovo igranje gazdinog malog će opet platiti poduzetnici jer će 150000 firmi potrošiti ukupno desetke miliona kuna na edukaciju djelatnika i prilagodbu programa i računovodstva. Da ne govorim kakva je to banana država koja ovakve promjene donosi dva tjedna prije primjene... Tihomire vrati se, ti si genije za ove diletante...

OB
ObrenM
20:16 07.12.2016.

Vec je uz postenu reformu dokazao i par puta svoju vjerodostojnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije