Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stipendijom do uspjeha

Završene su prijave za 17 stipendija

stipendije
Foto: Thinkstock
11.05.2015.
u 15:55

Prijave za osvajanje prestižne stipendije su završile, čekaju se još video uratci kandidata

Prijave za osvajanje stipendije su završile. Večernji list zajedno s Visokom poslovnom školom Libertas, Visokim učilištem Algebra, prvom Visokom školom za komunikacijski menadžment Edvard Bernays, RIT Croatia, Veleučilištem VERN' te Zagrebačkom školom ekonomije i managementa dijeli čak sedamnaest stipendija. Kandidati su poslali svoje ocjene, motivacijska pisma te projektne zadatke. Do 15. svibnja imaju vremena još poslati i svoje video uratke. Žiri već marljivo pregeldave pristigle prijave. Cijelo vrijeme kandidatima je na usluzi i mentor Stipe Pendić kojeg se može kontaktirati na stipe.pendic@vecernji.net Podsjećamo tko sve čini žiri.

Davor Žmegač, dekan Libertasa
Darujemo iskustvo stjecanja vrhunskog znanja
U akciji „Stipendijom do uspjeha“ ponajprije želimo darovati iskustvo stjecanja vrhunskog znanja u okružju Libertasa, za koje vjerujemo da je jedinstveno, i pomoći nekome na putu do uspjeha.
Tko će te osobe biti, ovisi o natjecanju u kojem će kandidati pokazati svoju osobnu priču i razloge zašto žele uspjeti. One koji pobijede očekuje dobrodošlica na Libertasu.

Mislav Balković, dekan Algebre
Važna je kvaliteta studija, a ne gdje se izvodi
Studente treba stipendirati i mi to kontinuirano činimo. Jedina smo privatna obrazovna ustanova u Hrvatskoj koja osigurava potpuno besplatan trogodišnji preddiplomski studij izvrsnim studentima koji na državnoj maturi skupe 900 ili više bodova. Žao mi je što Hrvatska ne prepoznaje akreditirano visoko obrazovanje kao građansko pravo za koje je nevažno gdje se odvija jer je važna kvaliteta .

Damir Jugo, dekan Edward Bernaysa
Educirani pojedinci traženi su na tržištu

Ovo je izvrsna prilika za sve mlade i ambiciozne ljude koji karijeru žele započeti u svijetu komunikacijskog menadžmenta. Ova profesija postaje sve važnija, a educirani kreativni i komunikativni pojedinci vrlo su traženi na tržištu. Od samog početka svoga rada veliku važnost polažemo na stipendiranje mladih ljudi pa se danas među Bernaysovim studentima nalazi gotovo 10 posto stipendista, redom izuzetnih studenata.

Vlatko Cvrtila, dekan VERN-a
Važno je poticati one koji se ističu uspjehom
Podržavamo stipendiranje darovitih studenata te smo razvili različite modele kojima potičemo izvrsnost na studiju. Najbolji studenti na prijamnim ispitima ostvaruju stipendijske popuste, kao i oni koji imaju najbolje rezultate po završetku akademske godine. Iznimno je važno poticati sve one koji se ističu rezultatima u studiranju, kao i one koji žele studirati, a u prijašnjem su obrazovanju dokazali svoje sposobnosti.

Mato Njavro, prodekan ZŠEM-a
Nudimo kvalitetu prestižnih svjetskih sveučilišta

Pri odabiru fakulteta treba uzeti u obzir stručnost nastavnog kadra, ugled i reputaciju obrazovne ustanove, kvalitetu programa, uvjete studiranja, ali i okolinu u kojoj će se mladi čovjek razvijati i izgraditi osobnost te mogućnost studentske razmjene i budućeg zaposlenja. ZŠEM je pravi primjer akademske institucije koja objedinjuje sve te čimbenike te pruža jednaku kvalitetu studiranja kao i prestižna europska i svjetska sveučilišta.

Don Hudspeth, dekan RIT Croatije
Za potpore i stipendije izdvajamo 2,5 milijuna kuna

Nudimo stipendije i financijske pomoći za što godišnje izdvajamo više od 2,5 milijuna kuna. Prošle je godine više od 65% studenata studiralo uz neki oblik potpore. Imamo potpore bazirane na potrebi kandidata i one bazirane na uspjehu. Za prve se budući studenti mogu prijaviti bilo kada za vrijeme upisa, a svi kandidati koji su srednjoškolsko obrazovanje završili s odličnim uspjehom imaju automatski pravo na stipendiju.

Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg
Materijalne prilike ne smiju biti zapreka
Sva odgovorna društva, institucije i pojedinci kroz različite oblike financijskih potpora trebaju poticati obrazovanje izvrsnih i onih kojima materijalne prilike ne bi dopustile studiranje. Već godinama upozoravamo na važnost obrazovanja i osiguravanje jednakih šansi za sve. Nijedan mladi talentirani čovjek ne bi smio zbog financijskih razloga odustati od školovanja. Raduje me što se Večernji list uključio u stipendiranje studenata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije