Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.07.2014. u 09:00

Grlato se branio 
“lex Perković”, a 
sada nema političkih komentara. Je li nakon njega nastala poplava optužnica? Ma kakvi, ništa.

Josipu Perkoviću potvrđena je optužnica pred njemačkim sudom. Štoviše, u njoj nije samo više naredbodavac nego i suizvršitelj ubojstva! I još nešto, udovica u Njemačkoj ubijenoga Stjepana Đurekovića bit će kao oštećena strana sutužiteljica u sudskom postupku protiv Perkovića! Tako glasi najnovija vijest iz Njemačke, koja je u Hrvatskoj prošla bez političkih komentara. Vijest je samo zabilježena u medijima.

Zanimljivo da na ovo nije potrebu imao ništa reći šef države Josipović, koji je inače svakom loncu poklopac, a ni premijer Milanović, ni ministar pravosuđa Miljenić, svi oni koji su svojedobno grlato branili „lex Perković“.

Sjećate se kako je Miljenić branio „lex Perković“? Tako što je sve nas plašio na račun hrvatskih branitelja, da će iz EU doći tko zna koliko optužnica i zahtjeva za predajom naših branitelja drugim zemljama. Što se dogodilo? Je li nastala poplava optužnica? Ma kakvi, ništa. Sve je to bila dimna magla vladajućih, koji su na svaki mogući način željeli zaštititi stare strukture, a onda i sebe, jer su svi međusobno povezani različitim interesima, od kojih je ključan onaj koji se odnosi na održanje moći i financijskih interesa. Nikakva ljubav prema domovini ni braniteljima! Samo ideološka magla, to je jedino što znaju.

Također je u medijima više-manje samo zabilježena ostala vijest kako je Josipović na turneji po Hrvatskom zagorju, u svojoj kampanji prije kampanje, na račun poreznih obveznika, posjetio rodne kuće Tuđmana i Tita. Svatko tko je malo bolje gledao mogao je s lakoćom zaključiti kako se nelagodno osjećao u kući s Tuđmanovim duhom i kako teško Tuđmanovo ime prelazi preko njegovih usta.

Nadalje, imao je potrebu reći da je za Tuđmana bila kriminalna privatizacija, kao i ubojstva u vrijeme rata, za koja, po Josipoviću, možda nije znao, ali su mu ostala kao teret. Sve je to nabacio kako bi lakše opravdao Titov kult ličnosti koji njeguje, gdje je za Tita spomenuo da se nisu trebali dogoditi tamo neki zločini nakon Drugog svjetskog rata, ali da je za Tita u Jugoslaviji gospodarska situacija bila bolja nego danas!?

Iz ovoga se može izvući nekoliko pouka! Prva je i osnovna da Josipović više ne vlada sobom. Jer ovakvo bauljanje između Tita i Tuđmana, iznošenje sasvim netočnih informacija, uspoređivanje dvaju neusporedivih sustava, to je običan udar na zdravu pamet! No sve to služi samo za novo ideološko zamagljivanje i dodvoravanje, samo za račun novog mandata na Pantovčaku. Prvo je besmisleno na ikoji način uspoređivati Tita i Tuđmana. Tito spada u koš s Pavelićem.

Drugo, totalna je neistina da je jugoslavensko gospodarstvo bilo bolje. O tome je napisano puno studija i članaka, ali naš šef države ne čita, on brani sustav i kroz njega sebe i svoje okruženje. Možda da pročita Večernjakov intervju s Miodragom Kostićem, koji kaže: „U cijeloj regiji u velikoj mjeri i dalje se osjećaju posljedice komunističkog sistema, što se naročito ogleda u višku zaposlenih u javnom sektoru, kompliciranoj administraciji, neodrživom mirovinskom sustavu i nekonkurentnim javnim poduzećima.“

I treće, nevjerojatno je da pravnik Josipovićeva kalibra tako jeftino miješa kruške i jabuke te u isti zločinački koš stavlja Tuđmana i Tita. Jer je i njemu itekako jasno da su zločini iz Domovinskog rata bili pojedinačni, a ne nikako dio službene državne politike. Dovoljno je svjedoka ovih godina svjedočilo kako je Tuđman reagirao kad je čuo za pojedine zločine.

S druge strane, Titov je režim bio zločinački, na zločinima je počivao, ne samo iz rata i nakon Drugog svjetskog rata, nego sve do 1990., o čemu bi Josip Perković još mnogo toga mogao ispričati, baš kao i o pojedinim zločinima iz Domovinskog rata.

U posljednje se vrijeme spominje neka vrsta lustracije. Josipovićeva i Milanovićeva vlast dokaz su da nam je ona očito nužnost! Jer bez nje će Hrvatska i dalje biti u hropcu, bez zdrave budućnosti!

Komentara 102

DU
Deleted user
09:04 21.07.2014.

Sad Vam je barem jasno u čijim rukama je naše novinarstvo i izdavaštvo.

Avatar Idler 3
Idler 3
09:08 21.07.2014.

Sjetite se sam kiselih faca naše političke vrhuške nakon oslobađajuće presude hrvatskom vitezu Anti Gotovini.....treba li kaj uopće dodat !?

LE
legalis..
09:12 21.07.2014.

Zašto šute? Boje se za svoje tatice,dedice,teče...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije