Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović u Zagorju

'Za Tita je gospodarstvo bilo jače, ali bilo je i zločina nakon 2. svjetskog rata'

tito
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/9
17.07.2014.
u 21:15

Proslavljajući 150 godišnjicu vatrogastva na ovim prostorima odajemo počast i čovjeku koji je u hrvatskim okvirima napravio puno i bio više nego samo vatrogasac – rekao je Josipović

Uz Veliko Trgovišće i Zaboka, predsjednik Josipović danas je posjetio i općinu Tuhelj, a posjet je završio u Kumrovcu gdje je u kumrovečkom Etno selu pored Vatrogasnog muzeja otkrio spomen bistu ocu hrvatskog vatrogastva Stjepanu Gjuri Deželiću.

– Proslavljajući 150 godišnjicu vatrogastva na ovim prostorima odajemo počast i čovjeku koji je u hrvatskim okvirima napravio puno i bio  više nego samo vatrogasac – rekao je Josipović.

Prilikom posjetu Kumrovcu, predsjednik Josipović posjetio je i rodnu kuću Josipa Broza Tita. U Knjizi dojmova, baš kao i u rodnoj kući Franje Tuđmana napisao je “Čast mi je što sam posjetio rodnu kuću Josipa Broza Tita“.

U sklopu radnog posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji predsjednik Ivo Josipović obišao je i tvornicu valovitog papira Dunapack u Zaboku, gdje je zaposleno 112 ljudi.

– Unatoč lošoj gospodarskoj slici ova je strana investicija pozitivan primjer dobrog investiranja. Županiji mogu čestitati jer su veoma kratkom roku izdali sve potrebne dozvole. Radnici su ovdje dobro plaćeni, a svakodnevno iz pogona odlazi 50 do 70 kamiona. Dunapack je igrač europskog kalibra i takav sistem poslovanja trebao bi se preslikati i na ostatak države – naglasio je Josipović.

Dunapack inače planira uložiti dodatnih deset milijuna eura u proširenje proizvodne hale, modernizaciju postojeće proizvodne linije te dvije nove proizvodne linije za proizvodnju kutija, čime će se povećati kapacitet za 20 posto.

U Zabok je u pratnji gradonačelnika Ivana Hanžeka i predstavnika Županije došao nakon Velikog Trgovišća i obilaska spomen-kuće dr. Franje Tuđmana. Tamo je i pogošćen zagorskim specijalitetima, patkom s mlincima i bučnicom. Nakon što je razgledao pogon tvornice Dunapack, družio se s građanima na kavi te se uputio prema Kumrovcu. Za Tuđmana i Tita rekao je da su to važne povijesne osobe, a povezuje ih antifašizam. – Za vrijeme Tita u bivšoj državi gospodarstvo je bilo jače, to se ne može osporiti. No, ne mogu se osporiti ni zločini nakon Drugog Svjetskog rata – naglasio je Josipović dodajući da i kod jednog i drugog ipak prevladavaju dobre strane.

>> Josipović posjetio rodnu kuću Franje Tuđmana

Komentara 129

NE
Neutralac
20:19 17.07.2014.

Najveca lakrdija ... kakvo gospodarstvo u socijalizmu... glupost... A sto se tice Tita, iza njega su ostajala mrtva tijela politickih protivnika, "narodnih neprijatelja", Bleiburg, mrtvi emigranti.... zar su to zasluge... ?? Pa makar i jedan mrtav - to je kriminal.....

Avatar katarina_26
katarina_26
20:12 17.07.2014.

Josipović poprima opasnu opsjednutost Titom i komunizmom. Ta opsjednutost graniči s ideološkim bjesnilom i krvoločnom jugo-komunističkom ideologijom koja je skupo koštala Hrvatski narod. Smatram da s njim Hrvatska nema budućnosti, ni kao društvo ni kao država.

DI
didašokac
20:39 17.07.2014.

Kolinda-hitno lustracija-referendum !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije