Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIZ POPRATNIH DOGAĐANJA

Započinje program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Dan sjećanja Vukovar
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
11.11.2016.
u 15:00

Središnji događaj Dana sjećanja bit će 18. studenoga kada će proći Kolona sjećanja koju će predvoditi vukovarski branitelji i stradalnici

Održavanjem tradicionalnog, 15. po redu, stručnog skupa Hrvatskog društva za hitnu i internističku medicinu, danas započinje ovogodišnji program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine. Uz ovaj stručni skup prvoga dana programa biti će otvorena i izložba fotografija pod nazivom „Domovinski rat u Hrvatskoj 1990.-1995.“. Tijekom ovogodišnjeg programa organizatori su pripremili niz prigodnih događanja poput izložbi, znanstveno-stručnih skupova, festivala neobjavljene domoljubne poezije… 

Središnji događaj Dana sjećanja biti će 18. studenoga kada će biti upriličena Kolona sjećanja koja će se i ove godine ulicama grada kretati od dvorišta vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja. Ove godine kolonu sjećanja, koja će se kretati istim onim ulicama s kojima su Vukovarci napuštali svoj grad 1991. godine, predvoditi će vukovarski branitelji i stradalnici. U službenom dijelu protokola na Memorijalnom groblju biti će položeno ukupno 5 vijenaca i to vijenci predsjednice RH, predsjednica Sabora, predsjednika Vlade, hrvatskih branitelja Vukovara i Grada Vukovara.

Dan poslije biti će obilježen Dan sjećanja na stradanje vukovarske gradske četvrti Borovo naselje. Program Dana sjećanja završava 20. studenoga kada će biti obilježena stradanja u Veleprometu i na Ovčari. Vukovarske gradske vlasti i ove godine u okviru obilježavanja Dana sjećanja očekuju veliki broj gostiju iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Tim povodom gradonačelnik Ivan Penava donio je i Odluku kojim se dozvoljava produljenje radnog vremena do 3 sata ugostiteljskim objektima na području Grada Vukovara u dane 17., 18. i 19. studenoga 2016. godine. Treba znati i kako će u četvrtak, 17. studenog, u Vukovaru biti održana i sjednica Vlade RH. 

Komentara 3

Avatar the_tormentor
the_tormentor
20:56 11.11.2016.

da niste blokirali kasarne jna do toga ne bi doslo.sami ste krivi.

Avatar Anemični HDZ
Anemični HDZ
17:22 11.11.2016.

mama mia, uvijek je bila samo jedna kolona. Na srecu nece biti onih kojima tu nije ni mjesto.

Avatar Coldmachine
Coldmachine
02:20 13.11.2016.

pocinju obecanja, lazna empatije i dolazak lopova koji su unistili hrvatzku i vukovar, s mladez koja je dosla ovamo uz "eto svi idu" a koja ce se kasnije ponapijati i zabavljati uz srpske narodnjake...a braniteljima koii su poginuli za sloboduu ostaje da se okrecu u grobu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije