Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Vukovarske žene, žrtve ratnih zločina, i danas su u Vukovaru građanke drugog reda

20.03.2014. u 13:32

Bujančeva emisija sinoć je na deset regionalnih televizija objavila svjedočenja silovanih vukovarskih žena. Specijalnost ove male emisije na malim televizijama su informacije koje HRT, Nova i RTL TV nikad ne objavljuju

U prepunom zagrebačkom kinu Europa u utorak je prikazan dokumentarni film "Sunčica", pa je u povodu premijere cijela sinoćnja uobičajeno dinamična "Bujica" protekla u iskazima, svjedočenjima i razgovorima sa silovanim ženama koje su bile žrtve ratnog zločina koji ne zastarijeva i o kojem se Hrvatska ove godine sprema donijeti zakon što će odštetiti žrtve.

Bujančeva emisija sinoć je gledateljima deset regionalnih televizija objavila svjedočenja silovanih vukovarskih žena, čije krvnike, kako smo čuli, na sudu brani hrvatska policija, a u gradskoj upravi i policiji u Vukovaru žrtve susreću one koji su ih silovali i ubili njihovu djecu. Svaki takav susret u njima izaziva osjećaj da su građanke drugog reda.

Gošće u studiju bile su gđa Maljak i gđa Barbarić koje, kao i sve silovane vukovarske žene, imaju loša iskustva s hrvatskom pravdom. Sudeći po nedavnim izjavama ministra branitelja Predraga Matića, sve će biti dobro do kraja godine, kad bude donesen "zakon o žrtvama ratnog zločina silovanja". Naše građanke u protekle su dvadeset dvije godine čekale da njihovi iskazi, dani hrvatskim vlastima 1992. godine, budu predmet pravednih sudskih parnica.

Specijalnost ove male emisije na malim televizijama su informacije koje HRT, Nova i RTL TV nikad ne objavljuju, pa je tako sinoć voditelj Velimir Bujanec informirao publiku, a gošće su to potvrdile, da se u nedjelju u Borovu Selu slavilo u čast izborne pobjede Aleksandra Vučića na način da se pucalo – a naše policije nigdje.

>> Matić: Morao bih biti malouman i retardiran da ne znam za logore u Srbiji

>>Blog 'Sunčice - ratni zločin nad ženama Vukovara'

Komentara 26

KA
kafka
13:49 20.03.2014.

Žene, ženske udruge dignite svoj glas, urliknite i dajte potporu zlostavljanim ženama u Domovinskom ratu. .

Avatar Biskup
Biskup
14:19 20.03.2014.

Zašto bi Hrvatska isplaćivala odštetu? Pa nije ih Hrvatska solivala...već, zna se tko, čije ime se ne smije reći da se ne uznemire Josipović, Pusićka, Documenta, GONG i Pupovac. A zanimljivo da se nešto NGO ne čuju kada je riječ riječ o silovanim Hrvaticama...nema nigdje B.a.b.e, Documente, GONG-a, i naravno NOVE TV, RTLa, takozvanog HRTa.

Avatar oneworld
oneworld
14:13 20.03.2014.

Gledao sinoć emisiju i bio strašno žalostan dali je moguće da se to dešava u jednoj Hrvatskoj. I dali je moguće da su Hrvati gradjani drugog reda u vlastitoj državi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije