Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar branitelja

Matić: Morao bih biti malouman i retardiran da ne znam za logore u Srbiji

Foto: Ministarstvo branitelja
1/3
17.03.2014.
u 15:31

Proveo sam devet mjeseci u tri njihova koncentracijska logora zajedno sa svojim prijateljima i suborcima iz Vukovara i ostalih dijelova Hrvatske

Nakon što je ministar branitelja Predrag Matić predstavio Nacrt prijedloga Zakona o pravima žrtava seksualnog nasilja u Domovinskom ratu, komentirao je i tužbu za genocid u Haagu kao i postojanje logora diljem Srbije tijekom Domovinskog rata.

– Navijam za istinu, navijam za našu ekipu koja u Haagu iznosi dokaze. Pred vama se nalazi jedan od onih koji je bio u srpskim logorima. Morao bih biti malouman i retardiran da ne znam za logore u Srbiji. Proveo sam devet mjeseci u tri njihova koncentracijska logora zajedno sa svojim prijateljima i suborcima iz Vukovara i ostalih dijelova Hrvatske. Priče su jedno, a činjenice mogu biti nešto sasvim drugo, rekao je Matić.

>> Svjedočanstva preživjelih - Prvi zatočenik prvog logora u Domovinskom ratu bio je Franjo Glazer

Komentara 21

Avatar MK
MK
15:43 17.03.2014.

E sada opet ostaje zakonetka... ...smatra li ministar "Matic" istinom da je Srbija pocinila "ratni zlocin" ili je pocinila "genocid"?! ...tuzba nije radi "istine" - ona je poznata! Pitanje je ali je to bio genocid ili "samo" pod navodnicama ratni ratni zlocin! ...I Orsat Miljenic i Predrag Matic poceli su izlaziti u javnost i kaktili zauzimati poziciju kako su "na hrvatskoj strani" (zalosno da to uopce i moraju demonstrirati, a da nije samorazumljio). ...ipak - niti jedan niti drugi nisu rekli da je Srbija cinila "genocid" nego nesto kamuflare o zlocinima i o istini - o cemu se uopce ne radi!

GR
Grunf433
20:08 17.03.2014.

1909. Na vješalima. Suha kako prut. Na uzničkome zidu. Zidu srama, Pod njome crna zločinačka jama, Ubistva mjesto. tamno kao blud. Ja vidjeh negdje ladanjski taj skut, Jer takvo lice ima moja mama, A slične oči neka krasna dama: Naama: Na lijepo mjesto zaveo me put! I mjesto nje u kobnu rupu skočih, I krvavim si njenim znojem smočih Moj drski obraz kao suzama. Jer Hrvatsku mi moju objesiše, Ko lopova, dok njeno ime briše, Za volju ne znam kome, žbir u uzama! A.G Matoš

GR
Grunf433
17:51 17.03.2014.

Nacrt zakona o "pravima žrtava seksualnog nasilja u dom. ratu" predviđa nekakav vid odštete ili reparacije za žrtve. Problem je u tome što će tu sad zasigurno puno biti i pokušaja da se ulovi nešto u mutnome i ostvari kakvaa korist. Poučeni sa načinima ostvarivanja statusa branitelja kod nas i kako je došlo do preko pola milijuna branitelja, za očekivati je da će i ovdje biti slično. Tim više što su uvijeti za dokazivanje žrtve seks. nasilja čak i labaviji nego za statuse branitelja. I na kraju zakon neće poznavati nikakve razlike nacionalne, vjerske, rasne, itd. Slijedom toga, npr. i žena nekog četnika iz Borova sela će moči prijaviti da ju je silovao neki drugi četnik za vrijeme "krajine" ili Hrvatski vojnik ili policajac prije okupacije. Vidjet ćete samo kad se nezaposlene srpkinje iz Vukovara i okolice angažiraju oko pronalaženja "svijedoka". Ionako nemaju šta pametnije za raditi, a mogli bi još malo izmusti Hrvatsku. Na kraju će biti više silovanih Srpkinja na teritoriju RH, nego Hrvatica i ostalih nacionalnosti u dom. ratu Sve će to na kraju Hrvatska platiti. A ratnu reparaciju od Srbije mi ne tražimo. Bravo Matiću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije