Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.08.2016. u 17:54

Ofenziva istinom mora biti trajna i u njoj moraju sudjelovati svi važni politički čimbenici

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić veće neko vrijeme žestoko kritizira Hrvatsku, no njegove posljednje izjave zazvučale su vrlo zlokobno. U Gradini Donjoj u BiH, na komemoraciji žrtvama jasenovačkog logora, opisao je Hrvatsku kao “mjesto povampirenja ustaške ideologije” te zaprijetio kako “nikada više nikome nećemo dopustiti ni Jasenovac, ni Jadovno, ni Jastrebarsko, ali ni Oluju”. Riječ je o istom onom Vučiću koji je 1995. u Glini izjavljivao kako “nikada srpska Krajina neće biti hrvatska”. Riječ je o istom onom Vučiću koji je poslije rata govorio: “Mi ni tada ni danas nismo htjeli i nećemo ništa što je tuđe. Hoćemo samo ono što je naše, srpsko, a to jesu i taj Karlobag, i Ogulin, i Karlovac, i Virovitica, i sve te srpske zemlje.” Doduše, tada je taj Vučić bio istaknuti član Šešeljeve Srpske radikalne stranke, no posve je jasno da jednake stavove o Hrvatskoj i “srpskim zemljama” ima i današnji Vučić. Razlika je samo u tome što su njegove izjave danas službena politika Republike Srbije. I to vrlo opasna politika.

Oštrom retorikom prema Hrvatskoj Vučić pokušava relativizirati zahtjeve naše diplomacije, koja inzistira da Beograd, želi li neometan put u EU, ukine zakon o univerzalnoj jurisdikciji, da zaštiti Hrvate u Srbiji itd. Što je Hrvatskoj činiti? Koje oružje upotrijebiti u diplomatskoj bitki sa Srbijom? Svakako mora pozorno pratiti pregovarački proces Srbije s EU i, bude li trebalo, blokirati zatvaranje 23. poglavlja. No, kako zbog pritiska Bruxellesa to oružje i nije tako moćno, naša bi diplomacija morala posegnuti za onim što Srbiju najviše boli. A to je istina! 

Zašto napokon naši diplomati na europske adrese ne dostave istinu o velikosrpskoj ideologiji, o agresiji, o ratnim zločinima, o fabriciranju laži o Hrvatima u Drugom svjetskom ratu?! Zašto napokon ne raskrinkaju srpske kreatore laži? Krajnje je vrijeme da na njihovu ofenzivu odgovorimo svojom ofenzivom – istinom! Ali ta ofenziva mora biti trajna i u njoj moraju sudjelovati svi relevantni politički čimbenici. Samo nam istina može pomoći. Ona nas je spasila u Domovinskom ratu, spasit će nas i danas.

Ključne riječi

Komentara 94

Avatar dobry
dobry
18:27 21.08.2016.

Serbi,pa vi živite u prošlosti,i to dubokoj prošlost...stalno pominjete turke od prije 500 godina,ustaše od prije 70 godina...zazivate "svetog" savu i nemanju od prije 800 godina stavljajući ih u kontekst življenja u 21. stoljeću...balkanske ratove od prije 100 godina...Prvi korak ka stabilizaciji u "regiji"(kako vi kažete) je da priznate i tražite oprost za genocid i zločine koje ste počinili po Hrvatskoj,Bosni i Kosovu i to samo prije 20-tak godina!Nakon što to vaši duznosnici urade,onda se može razgovarati o svemu ostalom.Pozdrav svim poštenim Srbima.

KN
knox
18:16 21.08.2016.

Koji nasi diplomati? Onaj sto u Parizu drzi Titovu sliku u uredu? A pojma nemam tko je u njemackoj najvisi hrvatski diplomat, taj covjek jednostavno ne postoji. Sramota od sustava!

DU
Deleted user
18:28 21.08.2016.

Tko? Vesna Pusic? Ambasador u Parizu, deklarirani Jugosloven? Mesic?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije