Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Transparency international Hrvatska:

'Vodstva političkih stranaka trebaju prestati podupirati korumpirane pojedince'

Davorka Budimir
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
23.03.2015.
u 12:20

Hrvatsko društvo još na žalost nema tu razinu političke kulture da neodgovoran pojedinac na javnoj dužnosti sam odstupi ukoliko postoji i najmanja sumnja da posao ne obavlja odgovorno i pošteno- istaknula je Davorka Budimir, predjsednica TIH-a

Transparency international Hrvatska oglasio se priopćenjem u kojem ''apelira na vodstva političkih stranaka, i onih na vlasti i onih u oporbi, kako bi se politički prostor zaštitio i očistio od neodgovornih pojedinaca bez osobnog integriteta''.

- To što zakonski propisi ne sprječavaju da se iz političke arene odstrane neodgovorni i korumpirani pojedinci ne znači da vodstva političkih stranaka ne mogu sama u kandidacijskim postupcima regulirati nedostatke koji zaustavljaju razvoj društva u cjelini. Vrlo jednostavnim stranačkim pravilima bilo bi moguće ograničiti kandidature od lokalne do nacionalne razine – kada bi postojala politička volja da kao glavni kriterij napredovanja prestane biti poslušnost i podobnost, već osobni integritet pojedinca i njegovo poštenje. Hrvatsko društvo još na žalost nema tu razinu političke kulture da neodgovoran pojedinac na javnoj dužnosti sam odstupi ukoliko postoji i najmanja sumnja da posao ne obavlja odgovorno i pošteno- istaknula je Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

>> Transparency International Hrvatska: Sada je trenutak za građansku odgovornost

>> 'Izbori za predsjednika odgovornost su svih nas'

Komentara 10

LA
laptop
12:49 23.03.2015.

Nazalost kod nas je drugi zakon. Nemozes u politiku ako nisi korumpiran ili pravomocno osudjivan. Novi primjer Vlahusic .

IS
istina00
12:48 23.03.2015.

imaju li što reći o netom izabranom kandidatu SDP/HNS-a vlahušiću???????????

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
13:24 23.03.2015.

Eh, a tko bi onda ostao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije