Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Dubrovniku

Vlahušić: Čuo sam se s Milanovićem i Pusić, zadovoljni su rezultatima

vlahušić
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
09.03.2015.
u 10:03

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Andro Vlahušić osvojio je 38,9 posto, odnosno 7354 glasa, a Mato Franković 28,85 posto odnosno 5454 glasa

U  u emisiji Novi dan N1 televizije gostovao je bivši dubrovački gradonačelnik, SDP-ovac Andro Vlahušić koji će se u drugom krugu lokalnih izbora za vlast u tom gradu boriti s HDZ-ovcem Matom Frankovićem,

Prema privremenim neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Andro Vlahušić osvojio je 38,9 posto, odnosno 7354 glasa, a Mato Franković 28,85 posto odnosno 5454 glasa.

 - Mi smo dobili dva mandata više. Zadnjih 15 godina u Dubrovniku je taj model. Konsolidirala se dubrovačka scena i izbori su bili nepotrebni. Imamo najstabilniji proračun i svi gospodarski parametri su poželjni. Svakom građaninu plaćamo putne troškove - rekao je Vlahušić te dodao kako sastav gradskog vijeća neće biti stabilan ako ne bude suradnje.

 - Dubrovnik neće imati stabilnu većinu ako dva bloka ne budu tijesno surađivala. Bez te uske suradnje, nema stabilnosti - naglasio je Vlahušić.

Smatra kako razlika od 10 posto glasova nije dovoljna za pobjedu te da "će danas početi dijeliti karte".

 - Prošli put je u drugom krugu izašlo više ljudi. Izlaze i brojni oni koji nisu glasali u prvom krugu. Sada je ovo izbor između dvoje ljudi: gradonačelnika i ministra te mladog dečka koji tek kreće na scenu. To je isto kao da odlučujete hoćete li iskusnog kirurga za operaciju vlastitog djeteta ili mladog specijalista koji kaže: "Ja ću tu biti bolji" - govori Vlahušić.

Dodao je i kako se čuo s Milanovićem i s Vesnom Pusić te kako su zadovoljni rezultatima.

 - Ovo označava prekretnicu. Rezultati govore da vjetar puše u jedra lijeve koalicije. Već smo imali i koaliciju SDP-a, HNS-a i HDZ-a, no to smo srušili. Ja sam bio iz HNS-a, a HDZ je imao najveći broj vijećnika, no tada se dogodio prevrat u HDZ-u, došli su novi ljudi i izbori u Dubrovniku su se zapravo dogodili zbog konsolidacije dvije velike stranke. Nije ugodno ako se želite baviti politikom, ali ako ćemo se baviti razvojem grada, to je OK, ali ovako je mučenje svaka sjednica i ne znate hoće li išta proći - zaključio je Vlahušić.

>> Vlahušić i Franković idu u drugi krug. Pogledajte ostale rezultate!

Komentara 13

ZD
zdepar
10:27 09.03.2015.

dakle lopovluk se nastavlja, a vlahušić će malo u zatvor pa malo u fotelju

KL
Klarahrv
10:13 09.03.2015.

Pozdrav Milanovicevim bundesligasima.

IS
istina00
10:17 09.03.2015.

ne znam čime su to crveni zadovoljni? pa HDZ je u velikom porastu na lokalnoj razini, a crveni gube čelnike u velikom broju lokalnih sredina!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije