Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vilim Ribić:

'BDP je porastao zato što je porasla potrošnja, plaće rastu u svim sektorima osim u našem'

Vilim Ribić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
27.11.2015.
u 20:12

Most je društvo bez jedinstvene ideje, vizije i znanja, osim dva pojedinca. Ipak dio njihovih zahtjeva je spas za Hrvatsku, ali dio je prava katastrofa, kaže Ribić

Prvi čovjek nezavisnih sindikata Vilim Ribić najavljuje da će u ponedjeljak na konferenciji za novinare objasniti zašto ranije ugovoreno povećanje plaća u javnom sektoru od 6 posto neće stvoriti nikakve poteškoće za državni proračun, već će, suprotno tvrdnjama, potaknuti njegov daljnji rast.

BDP je porastao zato što je porasla potrošnja, još jedan dokaz kako je ekonomski koncept koji je dominirao ovom zemljom sedam punih godina bio potpuno sulud. I još ga danas zagovaraju mnogi „stručnjaci“. Plaće rastu u svim sektorima osim u našem. To ima multiplikativne efekte i na proračun. Kada je organizam pothlađen, onda ga se ne hladi, već zagrijava – kaže Ribić koji je kratko prokomentirao i reformske prijedloge Mosta.

Most je društvo bez jedinstvene ideje, vizije i znanja, osim dva pojedinca. Ipak dio njihovih zahtjeva  je spas za Hrvatsku, ali dio je prava katastrofa. Najviše što zabrinjava je da pojedinci iz Mosta hoće urediti Hrvatsku po iskustvima svoje firme, svoga grada, a to su uvijek sužene perspektive i ni na koji način ne mogu odgovoriti potrebama države – prokomentirao je Ribić.  Sindikati su još 2009. ugovorili povećanje plaća od 6 posto nakon što BDP poraste više od 2 posto dva kvartala uzastopno.

>> Najbrži rast od 2008.: BDP u trećem tromjesečju realno veći za 2,8 posto

Komentara 27

HB
hbhr
20:27 27.11.2015.

nisu problem oni koji rade i zarade plaću već oni koji su višak, a koje sindikati uporno štite

TR
Trnjanec
20:28 27.11.2015.

Imam ja ideju: idemo povećati javnom sektoru plaće na prosječno 15.000 kuna - to je očito jako dobro za BDP i za proračun.

EI
eightball
22:28 27.11.2015.

Zivotna postignuca Vilima Ribica?- Profesionalni krpelj-sindikalist koji sa placom od 17-ak hiljada kuna, sluzbenim vozilom,sindikalnim stanom i ostalim zivi na grbaci radnika cijeli svoj zivot. A evo, kako vidimo, nakon sto je shvatio da je stvoren da bude poduzetnik gradjevinac,, sada je shvatio da zapravo on najbolje zna sto je dobro za ovu drzavu, a sto nije. Kada bi on to stvarno tako dobro znao, shvatio je da ovu nasu ekonomiju najvise koce upravo takvi krpelji kao sto je on koji primaju neproporcionalno veliku placu,dnevnice i novac za pokrivanje svih zivotnih troskova, a ne pridonose nimalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije