Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiv susret

Veleposlanica Katra posluživala korisnike pučke kuhinje sestara milosrdnica

IKA veleposlanica
23.12.2016.
u 15:08

Nakon što je veleposlanica Katra obišla samostan, uslijedio je kratki susret uz čaj i božićne kolačiće, kojem se pridružio i nadbiskup Alessandro D'Errico, nuncij u Republici Hrvatskoj

Kuća matica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog ugostila je u četvrtak veleposlanicu države Katar, šeiku Moza Al-Thani. Domaćini susreta su bile vrhovna i provincijalana poglavarica Družbe, izvijestili su iz Informativne katoličke agencije IKA

Prvi dio susreta bio je u samim prostorijama pučke kuhinje gdje su korisnici pučke kuhinje pjesmom i prigodnim recitalom počastili visoku gošću, a potom je vrhovna poglavarica pozdravila gošću i sve nazočne, naglasivši ljepotu darivanja posebno onih najpotrebnijih. Veleposlanica je uzvratila kratkim obraćanjem u kojem je izrazila svoje oduševljenje svime što je primjetila u tom kratkom susretu, naglasivši da je zatečena lijepom atmosferom i međusobnom komunikacijom i pomoći.

Nakon blagoslovne molitve, veleposlanica je osobno poslužila ručak korisnicima pučke kuhinje darivajući ih lunch paketima koje je sama naručila, a koji su neposredno prije toga dopremljeni. Blagovalo je oko 120 korisnika pučke kuhinje. Potom je kratko razgledala samostansku crkvu Sv. Vinka i oduševila se njezinom ljepotom, toplinom i ukrasima, a posebno se oduševila intarzijom koja je sastavni dio gotovo svakog komada namještaja u crkvi. Posjet vrtiću „Sv.Vinko" su obogatila djeca svojom razdraganošću i pjesmom.

Nakon obilaska samostana, uslijedio je kratki susret uz čaj i božićne kolačiće, kojem se pridružio i nadbiskup Alessandro D'Errico, nuncij u Republici Hrvatskoj. Domaćini su kratko prikazali današnje djelovanje sestara milosrdnica u Hrvatskoj i svijetu, razgovaralo se o velikom smislu ovakvih susreta. Posjet je završio čestitkom veleposlanice za Božić i Novu godinu, te razmjenom darova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije