Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lakše na tržište

Udružili se mljekari Brodsko-posavske županije

'22.10.2012., Djakovacki Selci - Mljekari u znak prosvjeda zbog cijena nece predavati mlijeko otkupljivacima nego ga besplatno dijele gradjanima.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
Davor Javorovic/PIXSELL
12.03.2015.
u 10:52

Osnivanje udruge samo je prvi korak prema proizvođačkoj organizaciji, koja je nužna kako bi bolje plasirali svoje proizvode na tržištu

Zbog poteškoća u poslovanju, ali i zakonskih propisa, mljekarske se farme gase iz dana u dan. Broj grla se smanjuje, otkupna cijena je niska, a poticaji slabi. Sve su to razlozi zbog kojih je pedesetak mljekara s tog područja organiziralo i u Slavonskom Brodu osnovalo Udrugu proizvođača mlijeka Brodsko-posavske županije. Za predsjednika je izabran Ivan Klasnić. Osnivanje udruge samo je prvi korak prema proizvođačkoj organizaciji, koja je nužna kako bi bolje plasirali svoje proizvode na tržištu.

- Moramo prikupiti tri milijuna kilograma mlijeka kako bi nas ministarstvo priznalo i kako bismo mogli krenuti u pregovore s otkupljivačima. Kao pojedinci, pa čak ni kao udruge, ništa ne možemo postići – rekao je Klasnić.

>> Kvote se ukidaju 31. ožujka, a lobisti upozoravaju na pad cijena koji ugrožava mljekare u Uniji

Ključne riječi

Komentara 1

KA
KaNiDora
11:51 12.03.2015.

dobro jutro Hrvatska ... imate paljenje na guranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije