Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez daha

Skandal! U dvoranu sa 200 mjesta nagurali 800 ravnatelja

Gužva u dvorani
Foto: Daniel Kasap
1/9
10.06.2014.
u 19:32

U Ministarstvu kažu da su očekivali dolazak samo tristotinjak ravnatelja i – da im je žao...

Užasna vrućina, ljudi koji stoje gotovo jedan na drugom, zraka nema. Tako je bilo danas u dvorani Graditeljsko-tehničke škole u Zagrebu gdje su ravnatelji osnovnih škola iz cijele Hrvatske trebali biti upoznati s primjenom novog Pravilnika o normi od iduće školske godine.

– Pozvali su nas 800 ravnatelja i potrpali nas u dvoranu u koju stane 200 do 300 ljudi. Gušili smo se, nekima je bilo zlo. Užas – uzrujano nam je kazao zadarski ravnatelj. Dodaje da su još lošije prošli dubrovački mu kolege koji nakon dugog puta nisu imali gdje sjesti.

– Ovakve sramote u svojih 40 godina staža još nisam doživio. Da su skupili ovce, ne bi se smjeli ovako ponašati. A na pitanje zašto tako mala dvorana, odgovorili su nam: “Mislili smo da nećete doći.” Zamislite! – zaključio je.

– Zgranut sam, ovo je skandalozno. Otišao sam iz dvorane jer mi je gotovo pozlilo. Ovo je pokazatelj odnosa prosvjetne vlasti prema ravnateljima i obrazovanju, ovo nam je poruka  vi ste stoka sitnog zuba – dodaje njegov kolega.

– Tretiraju nas ispod svakog dostojanstva – kritiziraju Ministarstvo i zagrebački ravnatelji. U Ministarstvu kažu da su očekivali dolazak samo tristotinjak ravnatelja i – da im je žao...

>>Jovanovićev nasljednik - Tko je novi ministar Vedran Mornar?

>>Varga i Mornar ulaze u Vladu! Odlaze Rajko Ostojić i Željko Jovanović

>>Upravni sud: Kazna ravnateljima škola – nezakonita

Komentara 22

IS
Iskra1
19:46 10.06.2014.

Tko je uopce dozvolio ovakvo kršenje sigurnosnih standarda?

LE
leurdovac
19:46 10.06.2014.

Još jedan dokaz da živimo u zemlji znanja. Gdje li su našli stručnjake koji ovako tretiraju one koji odgajaju djecu?

IS
Iskra1
19:43 10.06.2014.

Ovog organizatora koji je racunao da "mozda nece doci" treba najuriti, ljudima platiti sve troskovo, nahraniti ih, dati im detaljne prirucnike i ako neke stvari nisu objasnjene kako treba da se bez sumnje i alternative mogu razumjeti,posljedice koje proizadu izz misinterpretacije treba snositi onaj tko je izasao s pravilnikom i nije se stavio na raspolaganje ravnateljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije