Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

Picula organizira okrugli stol i radionice o zaštiti autohtonih proizvoda

Tonino Picula
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
15.05.2015.
u 13:36

Picula će u Dalmaciji predstaviti i samoodrživu platformu za povezivanje malih proizvođača organske hrane

Eurozastupnik Tonino Picula idući petak, 22. svibnja, u svom rodnom Šibeniku organizira okrugli stol i radionice na temu zaštite hrvatskih autohtonih proizvoda na EU razini. Picula će istodobno u Dalmaciji predstaviti samoodrživu platformu za povezivanje te predstavljanje malih proizvođača organske hrane, u Zagrebu poznatu kao "Mali plac na tavanu", javili su iz Piculina ureda.

Okrugli stol i radionice održat će se u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ od 10 do 18.30 sati, s naglaskom na potrebu za udruživanjem, te strpljivo postavljanje i dostizanje standarda kvalitete u proizvodnji proizvoda koji imaju neupitnu tržišnu vrijednost. Piculin ured želi umrežiti proizvođače iz dalmatinskih županija, povezati ih sa stručnjacima te im kroz radionice dati alate za proizvodnju.

Isti dan od 12 sati na Maloj loži bit će izloženi proizvodi desetak proizvođača koji djeluju kroz koncept "Malog placa na tavanu".

– Čvrsto vjerujem da oporavak gospodarstva ne ovisi o megalomanskim investicijama već o primarnom sektoru proizvođača i prerađivača koji za osviještene kupce u svojim zajednicama proizvode kvalitetne proizvode i od toga dobro žive – naveo je Picula u priopćenju.

>> Slavonski med kao brend lakše će se probijati na tržištu Europe

>> Potrošači ne znaju što su autohtoni proizvodi - misle da su to vegeta i mlijeko

Komentara 1

KA
kafka
14:48 15.05.2015.

Dobar potez. Tako treba.!!! . . . . . . . Još samo da se riješi tog Zokija ...... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije